- Mishandlet kona grovt i 32 år

Nekter straffskyld.

I februar må den 54 år gamle mannen fra Oslo møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha utsatt kona for vold og trusler over en periode på over 30 år. Ved flere anledninger skal ekteparets to barn ha fått med seg mishandlingen.

- At dette har foregått i 32 år, forklarer det meste. Det i seg selv er alvorlig, sier politiadvokat Rukhsana Ashraf i Oslo politidistrikt.

- Slo henne med kjøkkenstol
I tiltalen trekkes det fram flere episoder hvor påtalemyndigheten mener mannen utsatte sin kone for mishandling:

  • En eller flere ganger i perioden slo han XX (kona, red. anm.) mot skuldre/og eller nakke og/eller hode.
  • Dagen før en høytid slo han XX fem-seks ganger med en kjøkkenstol.
  • Ved flere anledninger i perioden snakket han nedlatende til fornærmede ved blant annet å banne og/eller si stygge eller truende ord.
  • Ved flere anledninger i perioden, mens han var beruset, kastet han ting etter XX, og truet henne og barna dersom de ikke kom seg ut av leiligheten.
  • Ved en anledning truet han fornærmede ved at han kom inn på rommet hvor hun hadde lagt seg til å sove, ved å heve en planke med spiker mot fornærmede. Planken var cirka én meter lang, og tykke spikere stakk ut. Fornærmede løp inn på rommet til sønnen og låste døren, mens tiltalte ropte «jeg skal drepe dere».


Nekter straffskyld
I tillegg til tiltalepunktet som går på mishandling, er mannen tiltalt for brudd på besøksforbudet han var ilagt, ved at han oppsøkte kona.

Mannens advokat, Ola Lunde, sier til Nettavisen at hans klient nekter straffskyld.

- Han benekter all form for vold i sin helhet, opplyser Lunde.

Kvinnens bistandsadvokat, Eitya Rehman, vil ikke kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.