RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Missiler fra Syrias forsvar dreper sivile

New York (NTB): Militæret i Syria har skutt ballistiske missiler mot tett befolkede områder, og ni slike angrep har kostet minst 215 mennesker livet, ifølge Human Rights Watch.

Menneskerettsgruppen har gransket de ni angrepene, som ble utført i perioden februar til juli i år. I ett av angrepene, i Aleppo-området 26. juli, ble minst 33 sivile drept, 17 av dem barn, ifølge gruppen.

Human Rights Watch (HRW) har besøkt sju av de ni områdene som ble rammet av beskytningen, og fant tilsynelatende ingen militære anlegg i nærheten av noen av dem. Ved to av områdene fant granskerne militære installasjoner som kan ha vært mål for angrepene, men ingen av disse var rammet.

- Det er ikke mulig å skille mellom sivile og krigere når du skyter ballistiske missiler som rammer et stort område, inn i befolkede boligområder, sier HRWs norske medarbeider Ole Solvang.

- Selv om det skulle befinne seg krigere i området, kan du ikke rette angrepene nøyaktig mot dem, og effekten har i enkelte av disse tilfellene vært katastrofal for den lokale sivilbefolkningen, sier han.

Det var 100 barn blant de 215 drepte i de ni angrepene fra regjeringsstyrkene til president Bashar al-Assad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere