*Nettavisen* Nyheter.

- Mistanke om nytt mesling-utbrudd

Det skal være mistanke om at enda en person i Oslo har blitt smittet av meslinger.

06.05.19 15:05

Saken oppdateres!

Det skriver VG mandag ettermiddag.

- Søndag fikk vi mistanke om meslinger hos en person som har vært på ferie i utlandet. Vedkommende har tatt prøver, men svarene på disse er ikke klare ennå, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo til avisen.

Hittil i år har det blitt påvist meslingsmitte over flere steder i landet.

- Ingen kjent kilde

Torsdag forrige uke skal den smittsomme febersykdommen ha blitt oppdager hos en mann i 20-årene, etter at vedkommende besøkte legevakten i Oslo.

- Det som er spesielt i den saken, er at det er ingen kjent smittekilde. Vanligvis finner vi fort ut hvor smitten kan ha skjedd, men dette er foreløpig ukjent, sier Steen og supplerer at mannen ikke hadde vært ute og reist.

Steen mener det kan være muligheter for at det finnes en annen person i Oslo som også har hatt meslinger, men som ikke har visst det selv. Enten har personen ikke visst om det, eller tatt kontakt med lege uten å få påvist sykdommen.

Smittevernoverlegen informerer om at mannen i 20-årene er på bedringens vei.

Potensielt dødelig

Meslinger er en svært smittsom virussykdom som gir utslett med feber og kan gi et alvorlig forløp.

I Norge er det høy vaksinasjonsdekning, og meslingsmitte er ikke lenger like pågående som før. I noen europeiske land er imidlertid vaksinasjonsdekningen mye lavere, og flere land har for tiden en pågående smitte.

Viruset smitter gjennom dråpesmitte og kan potensielt være dødelig for underernærte barn, barn som har svekket helsetilstand, eller spedbarn som er for unge til å bli vaksinert. Dersom man blir smittet, finnes det ingen spesifikk behandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.