Gå til sidens hovedinnhold

- Mistanken er svekket

De fem som ble pågrepet for å ha ranet en familie på Hellerud, blir ikke fengslet.

- Oslo politidistrikt har i dag besluttet at de fem pågrepne etter hjemmeranet i Hellerudveien natt til mandag ikke fremstilles for varetektsfengsling. Bakgrunnen for dette er at mistanken mot dem er svekket og faren for bevisforspillelse ikke lenger er til stede, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Det var ved 04-tiden natt til mandag at flere personer brøt seg inn i boligen til en familie på Hellerud i Oslo. Fem personer ble pågrepet i etterkant, siktet for grovt ran.

Les også: Fire pågrepet etter ran

- Fortsetter etterforskningen
En mann i 30-årene ble kjørt til sykehus etter å ha blitt slått med balltre eller en jernstang. Han skal ha blitt påført et brudd i nesen og blitt tildelt flere slag mot kroppen.

Ingen skal ha blitt påført alvorlige fysiske skader, men i alt fire personer ble kjørt til legevakt eller sykehus, en av dem for sjokkskader, ifølge politiet.

Politiets opplyser i pressemeldingen at etterforskning opprettholdes med full tyngde.

- Politiet avventer resultater fra ulik sporsikring og følger opp andre opplysninger som hittil har fremkommet i etterforskningen, skriver politiet.

Drev pizzarestaurant
Politiet som rykket ut etter ransalarmen ble møtt av flere personer med slagskader og flere som var i sjokk. Det var også en ti år gammel gutt til stede da de brutale ranerne slo til, knuste ruter og tok seg inn i boligen.

- Gutten slapp fysisk uskadd fra dramaet, sa politiinspektør Gro Smedsrud til Nettavisen mandag.

Familiefaren på Hellerud hadde tatt over en pizzarestaurant det siste året. Aftenposten skrev tidligere i uka at en gjennomgang av hjemmeranssaker de siste tre årene, viser at i de aller fleste ofrene er enten næringsdrivende, eller så går det rykter om at det oppbevares mye penger i boligen.

Les også: Pengerykter kan utløse ran

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene