- Mistenkeliggjort uten grunn

Foto: (Scanpix)

Jegere føler seg mistenkeliggjort etter at to personer i Aurskog-Høland ble siktet, og en person ble ransaket for ulovlig rovviltjakt.

23.11.06 12:28

Jaktmiljøet i Aurskog-Høland i Østfold føler seg mistenkeliggjort uten grunn etter at politiet har siktet tre personer for å ulovlig ulvejakt. Politiet beslagla lister over fullt lovlige jaktkonkurranser i regi av den lokale jegerforeningen.

Lokalbefolkningen debatterer sterkt om siktelsen og måten politiet har håndtert saken. Flere av de er ikke så glade for å måtte leve så tett innpå ulven - spesielt jegeren Morten Tønneberg ved Hemnes.

Tønneberg og jaktkameraten har tråkket i stiene i Aurskog-Høland fra de var små. Men siden ulvene kom på nittitallet, har mye endret seg. Nå tør han ikke lenger å la hunden løpe fritt uten bånd. Familiens elghund Ryska ble drept av en ulv for to år siden. Likevel har han ikke skutt ulv selv, og han er kritisk til de som tar loven i egne hender.

- Vi må gå via politikerne. Man sverter jegerstanden hvis man skyter ulv ulovlig. Jeg er redd for at folk vil begynne å benekte at de er jegere, at det å være jeger blir ensbetydene med at man er ulvejeger, sier Tønneberg til NRK Østlandssendingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.