RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Modeller drives til prostitusjon

(Foto: www.kristij.no)
Sist oppdatert:
Den tidligere modellmammaen Kristij Krüger har skrevet håndbok for modeller. - Mange unge jenter går nedenom og hjem, og ender til og med som prostituerte, sier Krüger.

«Modellboken» kom ut i midten av desember og henvender seg først og fremst til unge jenter med modelldrømmer. Men den kan også være en nyttig pekepinn og gi et innblikk i bransjen for vanlige folk.

- Alle kjenner som regel noen som har slike drømmer, forteller Kristij Krüger til iBergen.no og forteller videre at hennes eget barnebarn skiftet mening etter å ha lest boken.

- Hun kom frem til at modellyrket nok ikke var noe for henne, sier hun.

- Tøff bransje
Kristij Krüger drev modellbyrået Kristij Mannequiner og Fotomodeller i Bergen i 23 år. Boken er skrevet på bakgrunn av hennes erfaringer i bransjen, som til tider kan være skruppelløs.

- Det er en tøff bransje. Det er mange vakre jenter som går nedenom og hjem. Og til og med blir prostituerte, forteller hun.

Bein i nesen
«Modellboken» inneholder alt om hvordan en skal forholde seg til modellyrket, praktiske opplysninger og om mulige feller i yrket. Med seg til å hjelpe seg har hun fått de tidligere modellene Dyveke Henschien, Renate L. Davanger og Benedikte Handal til å fortelle om sine erfaringer som modeller i utlandet.

- Men hva er det aller beste tipset du kan gi unge jenter da?

- At de må ha et objektivt syn på seg selv, sier hun.

- Den beste egenskapen de kan ha er å ha guts til å stå på. De må ha bein i nesen, sier hun og trekker frem Top Model-vinneren Kine Bakke som den norske modellen hun mener har størst potensial (se bildekarusell av Kine under saken, red. anm.)

- Jeg tror hun kan nå langt så lenge hun har helse til det, sier hun. Selv om hun egentlig ikke er så veldig begeistret for disse modell-seriene.

- Personlig mener jeg at en reality-serie ikke har mye med modellyrket å gjøre. En slik modellkontrakt kan ofte være lite verd. Modellbyråene er ikke interessert i jenter som ikke er villige til å jobbe hardt, sier hun.

- Hvem mener du er den peneste internasjonale modellen da?

- Den absolutt peneste jeg har truffet er Iman. Hun er utrolig vakker. I stjerneklasse, skryter modellmammaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere