- Mohyeldeen arrestert i Saudi-Arabia

Foto: Fred C. Gjestad (Aftenposten)

Mohyeldeen Mohammad (25) advarte i fjor mot et 11. september på norsk jord.

11.09.11 14:32

25-åringen reiste torsdag fra Larvik til Saudi-Arabia hvor han har studert Koranen, og da flyet landet i den hellige byen Medina ble han umiddelbart arrestert, melder Dagbladet.

Det skal ha vært familien til Mohyeldeen Mohammad som fredag kveld varslet norske myndigheter om pågripelsen.

- Mohyeldeen Mohammad har ikke fått vite hva han er siktet for. Det eneste politiet i Medina vil si, er at han er arrestert etter informasjon fra norske myndigheter, sier talsmannen for familien til avisen.

Advarte mot 11. september
Mohammad vakte sterke reaksjoner da han i februar i fjor under en demonstrasjon mot Dagbladet, som hadde trykket karikaturtegninger, holdt en apell på Universitetsplasen i Oslo.

«Når vil norske myndigheter forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for seint. Kanskje ikke før vi får et 11. september på norsk jord. Dette er ingen trussel, det er en advarsel», sa han.

Mohyeldeen har også uttalt at homofile fortjener å dø, og at ikke-muslimer er skitne folk.

- Har ikke hørt noen grunn
Advokat John Christian Elden har representert Mohammad siden karikaturbråket i fjor, og han sier følgende om pågripelsen:

- Jeg har ikke hørt noen grunn, men forutsetter at UD følger opp norske borgere som pågripes i utlandet, sier Elden til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.