RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Meek, Tore (Scanpix)

- Moland hadde en puls på 195

Sist oppdatert:
- Jeg trodde han var i ferd med å svime av, sier advokat Morten Furuholmen.

Advokat Morten Furuholmen beskriver dagen i Kisangani som skremmende og dramatisk.

- Nei, det var jo en spesiell opplevelse. Jeg var ikke med i første runden, men rammen rundt forhandlingene var skremmende og annerledes og spesiell. Men vi kom ikke ordentlig i gang i dag, sier Furuholmen til Nettavisen.

Rettssaken mot Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27) ble hevet etter to timer og utsatt i 48 timer.

- Hva var det som egentlig skjedde i retten i dag?

- Jeg fikk ikke med meg alt, men det ble reist innsigelser fra de fornærmede mot anken. Det ble fremmet en del argumenter, men dette ble ikke tatt til følge, sier Furuholmen.

Les også: Ankesaken utsatt
Les også: - Han skal hjelpe French
UD: Kan ikke redegjøre for utgifter

Behandler en klage
Deretter slo dommeren fast at ankesaken blir utsatt til torsdag for å behandle en klage fra forsvarsadvokatene til nordmennene. Begrunnelsen til klagen er at motparten stiller med syv advokater som blant annet representerer forskjellige pårørende og andre som mener de har part i rettssaken.

- Dommeren ba om en pause for å få en avklaring på hvor mange representanter de sivile skal ha, sier Furuholmen.

Les også: Ankesaken utsatt

Furuholmen understreker også alvoret i rettssaken ved å si at han selv ville vært livredd dersom han sto dødsdømt i en ankesak i et militærtribunal i Kongo.

- Jeg hadde litt gåsehud i forhold til det dramaet som utspiller seg. Det er en selsom prosess, understreker Furuholmen.

Puls på 195
- Hvordan går det med de tiltalte?

- Moland bærer preg og er veldig syk. Fredrik Græsvik (TV2-reporter red.anm.) og jeg så pulsen hans slo bak på ryggen. Jeg trodde han var i ferd med å svime av. Fredrik Græsvik talte en puls på 195, ser Furuholmen.

Både Moland og French har vært alvorlig syke av malaria.

På spørsmål om Furuholmen vil forsøke å få utsatt ankesaken som følge av Molands helsetilstand, svarer han slik: - Det er ikke bare uproblematisk å utsette rettssaken heller, fordi det er viktig å fortsette denne prosessen. Vi får bare passe godt på, sier Furuholmen.

- Blir tatt til lege med en gang
Makspulsen er 220 minus alder. Det vil si at makspulsen til 28-åringen er 192.

- Det er ikke lett å gi noe generelt svar på hvor farlig det er med en puls på 195. Mange kan jo få en sånn puls etter en løpetur. Men når pasienter kommer hit med en sånn puls uten å ha vært på løpetur, for å si det sånn, så blir de tatt inn til lege med en gang for å se om det er noe alvorlig, sier sykepleier ved Legevakten i Oslo, Erlend Bever, til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere