- Mona feiret julaften 27 ganger sammen med ekteparet

Mona Høiness sier hun feiret 27 julaftener med Synnøve Alver Urdahl og høyesetrettsadvokat Per Urdahl, noe familiens advokat bestrider i retten.

Mona Høiness sier hun feiret 27 julaftener med Synnøve Alver Urdahl og høyesetrettsadvokat Per Urdahl, noe familiens advokat bestrider i retten. Foto: (Privat)

- En skam at de uttaler seg slik om Mona.

28.08.12 08:08

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Kjendisadvokat Mona Høiness ble oppnevnt som enearving til Synnøve Alver Urdahl som døde i 2011. Arven dreier seg om 100 millioner kroner og flere eiendommer.

Testamentet bestrides av slektningene til Urdahl, deriblant barna til Per Urdahls bror. De mener at Synnøve Urdahl var dement da hun skrev testamentet som ga Mona Høiness alt. Striden dreier seg også om milliongaver Høiness fikk fra Urdahl mens enken enda levde.

Dessuten mener familien at Høiness isolerte Synnøve Urdahl fra resten av familien.

- Feiret julaften sammen 27 ganger
Mot slutten av rettens første dag brukte advokat Mette Yvonne Larsen mye tid på å dokumentere det påståtte mor/datter-forholdet mellom avdøde Synnøve og Mona Høiness.

- Mona feiret 27 julaftener sammen med ekteparet. Hun begynte å arbeide for Per Urdal i 1984. Hun var i begravelsen til Per Urdals bror og fikk egne nøkler til leiligheten i Eckersbergs gate, 10 år før Per Urdal døde. Synnøve holdt tale i bryllupet til Mona i 1999 og Mona satt på dødsleiet og holdt han i hånden, sa Mette Yvonne Larsen i innledningsforedraget.

Videre fortalte hun hvordan Synnøve og Mona var de eneste som holdt tale Per Urdals begravelse.

Foto: Bendiksby, Terje

- Det er en skam
Yvonne Larsen mener familien først begynte å oppsøke Synnøve da hun viste tegn til å bli syk.

Larsen understreket gjentatte ganger også vennskapet mellom Høiness og ekteparet ved å trekke fram Per Urdals dødsannonse, der Høiness ble nevnt.

Til påstanden om at Høiness skal ha manipulert pleiere, samt Synnøve, stilte Larsen følgende spørsmål:

- Fikk virkelig Mona Høiness Synnøve til å manipulere en sykepleier til å skrive en rettslig kjennelse, mens hun lå innlagt på sykehjem? Er det Mona Høiness som har manipulert? Eller kan det hende at Synnøve faktisk bare ville være i fred for sine slektninger? spurte Larsen.

Videre trakk Larsen fram at Synnøve var lei seg og irritert for måten Høiness ble behandlet.

Spesielt skal den gamle kvinnen ha mislikt at familiemedlemmene gikk ut i Kapital og kritiserte Høiness.

- Det er en skam at disse folkene uttaler seg slik om Mona til pressen. Hun er som en datter for meg, skal Synnøve ha skrevet i et brev som ble lest opp.

Videre fortalte Larsen at Høiness i 2004, tre år før det omstridte testamentet ble skrevet, var eneste som var registrert som nærmeste pårørende.

Foto: Henrik Arneberg

- Som en datter
Første vitne etter at advokatene Fred A. Gade og Mette Yvonne Larsen hadde holdt sine hovedinnlegg, var politiadvokat Pål Vatsend i Oslo politidistrikt, en mangeårig venn av Mona Høiness.

- Jeg møtte Synnøve første gang i bryllupet til Mona på Le Canard i 1999 (nedlagt restuarant som på Frogner jour. anm). Mona hadde kun samlet kun sine nærmeste og det var totalt 14 gjester i bryllupet, fortalte Vatsend.

Politiadvokaten fortalte at han husket spesielt godt bryllupstalene fra Monas far John Høiness og fra Synnøve Alver Urdahl i bryllupet.

- Gjennom talen fikk jeg inntrykk av at hun kjente Mona veldig godt. I talen kom det fem at paret allerede i 1986 skal ha uttalt at de så på Mona som en datter, noe jeg tror også var begrunnelsen for at hun skulle arve alt, sa Vatsend.

Han fortalte videre at Høiness har tatt striden om testamentet tungt, spesielt oppslagene som er kommet på trykk i Kapital.

- Det verste man kan kalle Mona er en eldreraner. Hun er tilbakeholden når det gjelder å be venner om tjenester.

Mona Høiness sa følgende til Nettavisen da hun ble bedt om å oppsummere første dag i rettsal 616:

- Det er veldig greit at fremmøtt presse, via politiadvokat Pål Vatsend, har fått innblikk i uttalelsene til Synnøve i bryllupet mitt der hun fortalte at jeg var som en datter for henne.

Her er flere saker fra Oslo tingrett i dag:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.