RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Monn-Iversen har to familier

Sist oppdatert:
Familien til Egil Monn-Iversen er særdeles lite glad for at privatlivet kommer fram i en ny biografi.

(SIDE2:) I dag, mandag, kommer Sverre Gunnar Hagas uautoriserte biografi om norsk musikklivs store maestro og maktfaktor, Egil Monn-Iversen.

Samlende maktfaktor
Den handler om hvordan Monn-Iversen kom inn i et musikklivet en tid med liten struktur og hvordan det tillot den arbeidsomme komponist, dirigent og musiker til å bli en av de mest formgivende maktfaktorer norsk musikkliv har sett.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I boken gis han heder for manges karriere og for å ha formet mange nordmenns forhold til musikk, men Haga skriver også at han hindret flere musikere i deres karriere.

Boken tar imidlertid også opp at Egil Monn-Iversen, som er gift med Sølvi Wang, hadde en familie til.

Uoffsiell familie
Sammen med danseren Ruth Fasting på Det Norske Teatret fikk han to barn, det siste i 80-årene. Barna og forholdet var noe norske medier også kjente til, ettersom han tok med seg barna på jobb flere ganger. Likevel har historien aldri kommet ut før nå.

Det liker Monn-Iversens første familie svært dårlig. I et intervju med Aftenposten sier datteren Bitte Monn-Iversen fra ekteskapet med Sølvi Wang at de opplever omtalen av dette boken som grafsing og utidig innblanding i en gammel manns liv. Etter det Aftenposten erfarer er Egil Monn-Iversen i dag på et hjem der han får pleie.

Til VG sier Bitte Monn-Iversen at hun opplever detaljene rundt privatlivet som en måte å selge boken på.

Familien har valgt ikke å samarbeide med Sverre Gunnar Haga og Gyldendal forlag fordi de ikke ville få forelagt annet enn sine egne intervjuer.

«Gudfaren - Egil Monn-Iversen og spillet i kulissene» er bygget over en rekke intervjuer med kjente underholdningsfolk i norsk musikkliv.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere