- Monstersyklister i sine tettsittende kondomdresser

Ansvarlig redaktør i Demokraten, Tomm Pentz Pedersen.

Ansvarlig redaktør i Demokraten, Tomm Pentz Pedersen. Foto: (DEMOKRATEN)

Redaktør Tomm Pentz Pedersen fikk syklister på nakken etter lederartikkel.

- Jeg ønsket bare å sette fokuset på forholdet mellom syklister og bilister i trafikken. Men min humoristiske tilnærming til den åpenbare konflikten der ute på veiene var det mange som åpenbart ikke forsto. Det må jeg bare ta til etterretning, sier Pentz Pedersen til sin egen avis Demokraten.

Monster og kondom
Det var innholdet i tirsdagens kommentarartikkel på side 2 og 3 her i Demokraten som fikk et 50 talls svorne sykkelentusiaster til å kaste seg over telefonen og PCen. I sitt innlegg skrev redaktøren blant annet:

Her kan du lese hele kommentaren!

"Monstersyklistene i sine tettsittende kondomdresser, ikledt sykkelsko med en integrert variant av fortidas rottefellabinding, hjelmer i alle farger med tilpassende hjelmtrekk som ikke skal ødelegge den minimale luftmotstanden franske forskere har klart å tvinge inn i aerodynamiske plastformer og solbriller med antirefleks og vektløse titanstenger har rustet seg til krig mot bilistene - kampen skal vinnes på asfalt. (....)

Vi har ennå ikke tapt kampen om alminnelig høflighet i trafikken, vi skal kjempe mot syklister som vrenger rett over rundkjøringene og kaster sykkelen kjapt til venstre i nærmeste fotgjengerfelt, selvfølgelig uten først å tilkjennegi hvilken manøver som skal gjøres.

Vi skal som første delmål sloss for å fjerne kondomsyklister som - i sine egne landeveisritt og tempoetapper, plasserer seg med to og tre sykler i bredden. Breddesyklisme skal overføres til de evige sykkelkjedemarker," poengterer Pentz Pedersen i sin kommentar.

Anmelder
Syklist og lokalpolitiker Hanne Eldby (SV) på Manglerud i Oslo gikk til anmeldelse av redaktøren. Hun mener Pedersen legitimerer hat mot syklister, skriver Nordstrands Blad.

- Han oppfordrer bilister til å bruke et dødelig våpen mot syklister, sier Eldby til avisen.

Oppfordret til annonseboikott
Øyvind Rørslett - til daglig utviklingssjef i Jernbaneverkets Region Øst og ivrig syklist på fritida - har på nettet henvendt seg til NSBs strekningsleder Terje Andersen på Østfoldbanen.

Rørslett minner Andersen at NSB bør vurdere sitt annonsekunde-forhold til Demokraten.

- Mener du - Rørslett - at NSB bør boikotte Demokraten som annonseorgan etter redaktørens filosoferinger om syklister og bilister?

- Av hensyn til jobben jeg har ønsker jeg ikke å bli intervjuet om denne saken.

- Men på nettet - som hele verden har tilgang til - kan du komme med en slik insistering overfor NSB?

- Jeg har som sagt ikke noe ønske om å bli intervjuet om dette. Sykkelsporten er en hobby for meg som jeg ikke vil blande inn i jobben. Det må du forstå, sier Rørslett.

Sa opp på flekken
Tommy Ødegaard, profilert fotograf og leder i Fredrikstad sykkelklubb, er også opprørt over Demokraten-redaktøren.

-Han har - kan det synes som - forsøkt å være ironisk uten å få det til. Han serverer i stedet ren sjikane. Dette ble så dumt at jeg sa opp Demokraten øyeblikkelig. Tenk å fylle en lederspalte med sånt fjas! sier en indignert Tommy Ødegaard.

Les flere saker fra Demokraten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.