*Nettavisen* Nyheter.

- Moralen min tilsier at jeg ikke kan voldta

Foto: (Google)

- Det er ren løgn, og på grunn av disse løgnene er livet mitt ødelagt.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Torsdag startet saken mot en ung asylsøker fra Vest-Sahara i Oslo tingrett.

Han hadde vært i Norge i noen få måneder da han angivelig skal ha voldtatt en 38 år gammel kvinne.

- Gi meg en god forklaring på hvorfor jeg skulle voldta. Dere har ikke et eneste bevis for dette. Det er ren løgn, sa den voldtektstiltalte afrikaneren i tingretten.

Tidligere har en 38 år gammel kvinne fortalt hvordan hun ble overfalt ved Carl Berners plass i Oslo og voldtatt.

Den tiltalte afrikaneren innrømmer at han og kameraten møtte kvinnen ved Carl Berners plass denne mandags morgen i februar i år. Men mannen hadde en helt annen historie.

- Hun kom bort til oss og spurte om vi hadde hvitt pulver. Vi sa at vi ikke hadde. Hun spurte om vi kunne hjelpe med å skaffe det, sa mannen i retten. I den forbindelse skal de ha fulgt ham og utvekslet telefonnummer. Gjennom sin tolk fortalte den energiske unge afrikaneren at han aldri har solgt narkotika, og at han derfor ikke kunne hjelpe kvinnen. Da hun ble avvist av dem så skal hun ha begynt å skrike, hevdet afrikaneren, som mener han er utsatt for løgner fra kvinnens side.

Les også disse sakene i Nettavisen:

- Ødelagt mitt liv
- Jeg har aldri voldtatt noen og moralen min tilsier at jeg ikke kan voldta noen. Jeg har aldri voldtatt noen. Jeg har ikke vært i Norge lenge og aldri i mitt liv har jeg voldtatt noen i det hele tatt, for det er en kriminell handling.

- Denne fornærmede har ødelagt mitt liv. Hun har beskyldt meg falskt og må straffes. Jeg har sittet i fengsel i sju måneder og fått problemer. Gi meg en god forklaring på hvorfor jeg skulle voldta. Dere har ikke et eneste bevis for dette. Det er ren løgn, sa den tydelig irriterte mannen i vitneboksen.

Troverdighetsproblem
Dette var imidlertid ikke historien mannen kom med til politiet da han ble tatt - eller i avhør senere. Da nektet han for noen gang å ha vært på Carl Berner og for å ha møtt kvinnen.

- Du var siktet for voldtekt og tyveri hvorfor fortalte du ikke at hun hadde kontaktet dere og ville kjøpe narkotika?

- Jeg visste ingenting. Hvordan kan jeg ha noe å bygge på når jeg visste med med selv at jeg ikke hadde voldtatt noen, svarte mannen og forklarte at han ikke hadde koblet denne historien til voldtekten før han så kvinnen i retten denne dagen.

Etter dette fortalte aktor i retten at mannen tidligere har sett bilde av kvinnen, og at han har sagt at han kanskje kan ha sett henne i andre sammenhenger andre steder i byen.

- Det var hun som sa hun hadde sett meg andre steder i byen. Jeg sa at det kanskje var mulig, svarte mannen på aktors spørsmål.

Ulike fødselsdatoer
Mannens forklaring på hvorfor han i retten har kommet med en helt ny forklaring rundt hendelsen på Carl Berner var ikke forståelig for retten.

- Jeg forstår ikke svaret på hvorfor du ikke tidligere har forklart det du nå sier i retten om utveksling av telefonnummer og forespørsel om kjøp av narkotika? spurte bistandsadvokat Trond Erik Aansløkken.

- Hvorfor spør du om dette igjen? Retten har fått med seg poenget som ligger i dette, sa rettens formann Leiv Robberstad.

I retten ble mannen også konfrontert med at han opererer med tre ulike fødselsdatoer. I følge opplysninger til UDI har han fortalt at han er født i 1995. I Sverige opplyste han at han var født i 1994, men på Facebook er han født 4. april 1988. Mannen forklarte i retten at dette var feil som var begått av tolk og venner som hadde skrevet feil fødselsdatoer.

- Plutselig begynte hun å skrike
Den tiltaltes kamerat bekreftet historien om at kvinnen hadde ønsket å kjøpe narkotika av den tiltalte. Denne vennen var tidligere siktet for medvirkning, men denne siktelsen er i dag frafalt.

Mannen forklarte at hans tiltalte venn snakket med kvinnen både før og etter at de var inne på 7-Eleven, men at han ikke hørte samtalen mellom dem etter kioskbesøket.

- Plutselig begynte hun å skrike, og da løp vi, sa mannen i retten.

Mannen har tidligere fortalt til politiet at han trodde vennenen ranet kvinnen, men var i retten ikke sikker på dette.

- Jeg kan forsikre dere om at det ikke har funnets sted noen voldtekt, sa mannen i retten.

Etter at tiltalte og vennen hadde forklart seg så tok offeret selv ordet og sa at «jeg står ikke her og lyver». Kvinnen har gjennom hele dagen virket sterkt preget av hendelsen.

Les også disse sakene i Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.