*Nettavisen* Nyheter.

- Moren «knuste» drømmen til Adam

Foto: Scanpix (fotomontasje)

Moren Nancy Lanza støttet sønnens planer i starten. Men så snudde hun.

25.12.12 15:31

Adam Lanza (20) skal ha hatt en stor drøm om å verve seg som soldat i marineinfanteriet eller i en annen gren i det amerikanske forsvaret, opplyser en familievenn.

Moren Nancy Lanza støttet sønnens planer i starten. Hun mente at et liv som soldat, kunne gi Adam en karriere som ville bidra med struktur og mening i livet hans.

Men etter å ha tenkt seg om, ombestemte hun seg, ifølge morens venninne.

- Ombestemte seg
- Det ble veldig klart for henne at det ikke passet for ham, sier en venninne av moren, Ellen Adriani, til Connecticut Post.

- Hun knuste enhver forestilling om at han kunne verve seg i forsvaret ved å påminne ham om at han ikke likte å bli berørt, og at om han ble skadet, så måtte leger og medisinsk personell håndtere ham for å behandle ham, sier kvinnen som bor i Newtown.

Adam har blitt beskrevet som svært innadvendt og innesluttet, og ifølge noen kilder skal han ha hatt autistiske trekk.

Mer fra Nettavisen:

Sluttet på universitetet
Andre kilder kan også fortelle Connecticut Post at Adam drømte om å bli soldat. Drømmen skal ha startet etter at Adam som 17-åring sluttet å ta kurs på Western Connecticut State University i Danbury, ifølge en lokal kjøpmann i Newtown.

Adam skal ha vært en skarp og smart gutt som gjorde det bra akademisk i studiene, men sosialt så var han et utskudd som unngikk øyekontakt for enhver pris da han passerte andre studenter i gangen på universitetet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Abc

- Opptatt av krigsspill
Adam var utrustet med skuddsikker vest, svarte klær, hundrevis av kuler, en halvautomatisk angrepsrifle og to pistoler da han gjennomførte massakren på Sandy Hook barneskole i Newtown, Connecticut forrige fredag.

Han skjøt og drepte 20 barn i syvårsalderen og seks voksne på skolen. Adam drepte også moren før han begikk skolemassakren.

Alle våpnene som ble brukt i massakren, hadde blitt kjøpt lovlig av moren. Moren pleide også å ta med begge sønnene sine på skytebanen.

Ifølge venner og bekjente skal Adam ha vært veldig opptatt av å spille krigsspill hjemme i den vindusløse kjelleren. TV-spillet «Call of Duty» skal ha vært en av favorittene. Familievennen Adriani forteller at kjellerveggene var dekket med plakater av militærutstyr.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Handout

Ingen klare motiv
Politiet har ennå ikke noe klart motiv på hvorfor Lanza begikk de grusomme handlingene. Men ifølge Fox News undersøker politiet et mulig motiv om at Adam skal ha blitt rasende fordi moren planla å få ham innlagt på psykiatrisk institusjon.

Politiet jobber også med å hente ut tekniske spor fra en harddisk som Adam knuste før han begikk massakren. Etterforskere sier de har klart å redde mye av informasjonen som var lagret på den ødelagte harddisken, skriver The New York Post.

Håpet er at informasjonen skal kunne gi noen flere svar på hva som fikk Adam til å begå massedrapene.

- Hver dag så lærer vi litt mer, både fra datamaskinen og fra å snakke med folk, sier en politikilde.

Moren Nancy Lanza ble denne uken gravlagt i hennes tidligere hjemby New Hampshire. Rundt 25 familiemedlemmer deltok i seremonien, melder nyhetsbyrået AP. Så langt har ingen gjort krav på kroppen til Adam Lanza.

Nancy Lanza etterlot seg en sønn og en eksmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.