*Nettavisen* Nyheter.

- Motorsyklist traff mur og ble kastet 15 meter

Har blitt kjørt til Ullevål Universitetssykehus.

22.05.14 21:02
HTML EMBED

Den skadede MC-føreren er en mann på 54 år, og skadene han fikk i ulykken blir av Ullevål Universitetssykehus i Oslo betegnet som moderate.

- Motorsyklisten har kjørt ut av veien i en sving og truffet et muren på et hus. Vedkommende har fått bruddskader, men er ikke livstruende skadd, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt Terje Marstad til moss-avis.no klokken 14.45.

Politiet rekvirerte ambulansehelikopter, og veien ble stengt for at helikopteret skulle få anledning til å landet.

Vitner på steder sier til Moss Avis at sjåføren ble kastet av sykkelen og landet flere meter nedenfor i en skråning ned mot et jorde. Ifølge Viggo Hansen, politibetjent ved Vansjø lensmannskontor, skal flere ungdommer være vitne til ulykken. De har nå blitt avhørt.

Hansen forteller at de nå skal forsøke å finne ut årsaken til ulykken.

- Det vi vet er at han har kjørt rett ut i en sving, truffet en mur og blitt kastet cirka 15 meter. Men vi vil ikke konkludere med noen årsak ennå, sier Hansen.

Klokken 15:00 ble mannen fraktet til Ullevål universitetsykehus med ambulansehelikopteret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Motorsyklisten, en mann, har ikke klart svingen på veien, traff muren og ble kastet av sykkelen. Skadene skal ikke være livstruende. Foto: Helge Kjøniksen


Fungerte som vakt
Rittleder for Tour of Norway, Birger Hungerholdt, forteller til Moss Avis at det er en av deres motorsykkelvakter som krasjet.

– Motorsykkelvaktene har som oppgave å veilede publikum langs løypa. Mannen som krasjet lå i forkant av syklistene og disse ble ikke forhindret i å fortsette rittet, forteller Hungerholdt.

Rittlederen forteller at Tour of Norway har med seg 30 sykkelvakter.

– Vi har med oss to leger og ambulanse på dette arrangementet og disse var på plass bare et minutt etter at ulykken skjedde, så han har fått den beste hjelpen han kan, sier Hungerholdt.

– Dette er selvsagt trist, sier han.

Kjente toppsyklister
Sykkelrittet Tour of Norway går gjennom Østfold nå. Rittet begynte torsdag med en runde rundt Larvik før det allerede torsdag er full fart i vårt distrikt. Den snaue 20 mil lange etappen begynner i Drøbak og inkluderer blant mye annet Vestby, Våler og Svinndal.

Kjente toppsyklister som Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug, Bauke Mollema, Sep Vanmarcke, Petr Ignatenko og Marco Haller deltar i rittet. Også IAM Cycling og Tinkoff Saxo stiller mannsterke, med blant annet Daniele Benatti.

Les flere saker fra Moss Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag