RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mousavi har flyktet

Foto: ABEDIN TAHERKENAREH (EPA)
Sist oppdatert:
Irans opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi skal ha flyktet ifølge statlig nyhetsbyrå.

Det kommer motstridende opplysninger om hva som har skjedd med Irans ledende opposisjonspolitiker, Mir Hossein Mousavi (67).

Saken oppdateres.

Flere medier, blant dem den britiske avisen The Times meldte i sin nettutgave onsdag kveld at Mousavi og en annen opposisjonspolitiker, Mehdi Karroub, skal ha flyktet fra Teheran. Kilden til disse opplysningene skal være det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Den arabiske nyhetskanalen Al-Jazeera melder i sin engelske nettutgave at de to ble hentet av revolusjonsgarden og tatt i varetekt for sin egen sikkerhets skyld. Al-Jazeeeras kilde er det opposisjonelle nettstedet Rahesabz. De to skal ha blitt pågrepet i byen Kelar-Abad.

En av Mousavis rådgivere benekter disse opplysningene ifølge Al-Jazeera og sier at Mousavi er i Teheran.

Hossein Karoubi, Mehdi Karroubis sønn, sier hans far og Mousavi fortsatt oppholder seg i Teheran og at meldingene fra IRNA er feilaktige, melder Times Online.

Mousavi måtte i juni se seg slått i det omstridte valget, men har fortsatt å stå på barrikadene for reformer. Meldingene om den angivelige flukten kommer på en dag da den iranske hovedstaden har vært preget av regjeringsvennlige demonstrasjoner. Demonstranter i Teheran skal ha ropt «Død over Mousavi».

Ryktene om Mir Hossein Mousavis flukt kommer tre dager etter at hans nevø, Ali, ble drept i en demonstrasjon mot regimet. Ali skal ha blitt skutt i brystet.

Et reformvennlig nettsted opplyser ifølge NTB at Mousavi og Mehdi Karroub er satt i husarrest i Mazandaran-provinsen.

I alt 300 mennesker skal ha blitt arrestert de siste dagene, og politiet opplyser at «mistenkelige dødsfall» vil bli etterforsket.

En talsmann for politiet i Iran opplyste onsdag at Mousavis nevø ble drept av uidentifiserte gjerningsmenn og ikke drept av sikkerhetsstyrkene, meldte AP tidligere i dag.

Ali Mousavi ble gravlagt onsdag etter at myndighetene først holdt tilbake liket. Årsaken skal angivelig ha vært frykt for at begravelsen skulle utarte til en ny, stor demonstrasjon mot regimet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere