*Nettavisen* Nyheter.

- Mubarak har falt i koma

Foto: (Scanpix)

- Helsen til Egypts ekspresident har plutselig forverret seg, sier advokaten hans.

17.07.11 22:02

Egyptisk statlig fjernsyn hevder at Egypts tidligere president Hosni Mubarak (83) har falt i koma, etter at helsen hans skal ha forverret seg betraktelig, melder Al Arabiya.

- Har falt i fullt koma
- Jeg ble informert om den plutselige forverringen i Mubaraks helse, og jeg er nå på vei til Sharm El Sheikh. Alt jeg vet er at presidenten har falt i fullt koma, forteller advokaten til Mubarak, Darid El-Deeb til Reuters. Han vil ikke gå inn på flere detaljer.

- Han har ikke falt i koma
Sykehusdirektøren ved sykehuset den tidligere presidenten blir behandlet ved, benekter imidlertid at Mubarak har falt i koma. En annen medisinsk kilde sier at tilstanden hans er stabil, og at han faller i koma fra tid til annen, skriver The Daily News Egypt.

Den tidligere presidenten skal ha oppholdt seg på sykehus siden april etter å ha slitt med komplikasjoner etter magekreft og hjerteproblemer.

Mubarak måtte gå som president i Egypt i februar, etter opprøret som startet i landet 25. januar i år. Han hadde da sittet med makten i Egypt i nesten 30 år. Mer enn 840 personer ble drept under demonstrasjonene som førte til at presidenten ble kastet 11. februar.

Mubaak må i august møte i retten, hvor han er tiltalt for å ha oppfordret politiet til å drepe anti-regjeringsdemonstranter under opprøret. Hvis han blir dømt, kan han få en dødsdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag