RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mulig å leve i 200 år

Forskere i USA hevder de har klart å gjøre gamle hudceller ungdommelige. Nå håper de det skal bli mulig å skru klokka tilbake for hele aldringsprosessen.

På en konferanse i Sydney i Australia sa professor i medisin ved Michigan State University i USA, Michael Fossel, at hans forskere nå har klart å endre måten celler oppfører seg på.

- Det vi gjør, er å tilbakestille cellene slik at de gjør det de pleide å gjøre den gang de var unge, uttalte Fossel ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fossel mener disse forskningsresultatene gir revolusjonerende perspektiver på hvordan mennesket kan styre aldringsprosessen. Dersom for eksempel et menneskes blodkanaler kan påvirkes på samme måte som hudcellene i laboratorieforsøket, kan det få betydning for å hindre hjertestans.

- Hvis vi stiller denne klokka tilbake, vet vi ikke hva slags begrensninger vi står overfor, sier Fossel og spekulerer i en mulig levealder på to hundre år.

Fossel fikk også spørsmål om man ikke bare skal akseptere aldringsprosessen som en naturlig del av livet. Svaret var at folk allerede behandler denne prosessen som en sykdom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere