*Nettavisen* Nyheter.

- Mulig jeg er homofil

Foto: (TV 2)

Tom Sterri snakker nå åpent om sin seksualitet. - Det er mulig du har rett i at jeg er homofil, sier han.

12.04.07 10:47

(SIDE2:) Det er i et intervju med Tonje Steinsland på TV 2 torsdag at samtalen utvikler seg i en overraskende retning for dem begge.

- Jeg opplever at du egentlig sier at du selv er homofil, sier Steinsland.

- Det er mulig du har rett i det. Jeg tror du er inne på noe vesentlig, sier Tom Sterri.

Til Dagbladet utdyper Sterri dette:

- Må man være ren homo eller hetro? Kan man være 80/20? Det er slik jeg føler meg per i dag. 80 prosent homofil, 20 prosent heterofil. Skulle jeg ha delt livet mitt med en person nå, ville det blitt en mann. Men om ti år kan det være en kvinne. Jeg har aldri forstått behovet for å plasseres i en bås.

I avisen forteller Sterri også om hvordan det går med kjærligheten.

- Jeg har hatt mine opplevelser. Men jeg har ennå ikke hatt et kjærlighetsforhold til en annen mann. Dessverre, får jeg legge til, sier han til avisen.

Som barn hadde Tom Sterri en ubehagelig opplevelse med en homofil mann. Han var alene i butikken der han jobbet og bodde den sommeren han var tolv år gammel. En mann i 50-årsalderen som jobbet på et tivoli i nærheten, kom på besøk med cola og sjokolade.

- Vi ble liggende og prate på gulvet på hemsen over butikken. Etter en stund begynte han å snakket om beltet mitt, hvor fint det var, om vi ikke kunne løsne litt på det, fortalte Sterri til VG i mars i fjor.

Les mer om det her: Sterri står fram som sex-misbrukt

Hendelsen gjorde ham homofob - han foraktet åpent homofile, som han så på som mindreverdige.

Tom Sterri har jobbet både som skuespiller, revyforfatter, instruktør, teatersjef og TV-produsent. Han er involvert i driften av Chat Noir og jobber med produksjon av «Hotel Cæsar» på TV 2.

Tonje Steinsland møter Tom Sterri på TV 2 torsdag klokken 20.00

Her kan du kommentere saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.