RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mulig vi kan unngå noen kutt

Helse Bergen-direktør Stener Kvinsland åpner for å trekke tilbake noen av kuttforslagene ved Haukeland Universitetssykehus.
Helse Bergen-direktør Stener Kvinsland åpner for å trekke tilbake noen av kuttforslagene ved Haukeland Universitetssykehus. Foto: Gøril Huse
Sist oppdatert:
Sjef i Helse Bergen, Stener Kvinsland, tror at det blir vanskelig å få gjennomslag for de mest dramatiske kuttforslagene ved Haukeland Universitetssykehus.

(iBergen.no) Derfor åpner han nå for å trekke tilbake noen av forslagene, skriver Bergens Tidende. Omdiskuterte forslag som kutt i liggetiden på Kvinneklinikken og fjerning av sengeposter på Kirurgisk avdeling er blant disse.

- Fra et faglig medisinsk ståsted kan jeg forsvare spareforslagene som media har satt søkelys på de siste dagene. Men politisk og i opinionen vil det være vanskelig å få gjennomslag for de mest dramatiske forslagene, sier Kvinsland til BT.

Helse Vest, som eier Helse Bergen, krever at sistnevnte må spare inn 217 millioner kroner i forhold til aktiviteten i fjor. Kvinsland understreker derfor at forutsetningen for å trekke tilbake noen av forslagene, er at Helse Bergen finner andre sparetiltak som vil ha tilsvarende effekt for budsjettet.

Oddvar Kaarbø er forsker ved institutt for helseøkonomi ved Universitetet i Bergen og en av landets fremste eksperter i sykehusøkonomi. Han mener at budsjettet er stramt, men realistisk, og påpeker at staten totalt aldri har bevilget så mye penger til sykehussektoren som i år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere