RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Musharraf unnslapp attentat

Pakistans tidligere president Pervez Musharraf er tiltalt for høyforræderi. Han risikerer dødsstraff om han blir dømt. Dette er ikke første gang han har overlevd et drapsforsøk.
Pakistans tidligere president Pervez Musharraf er tiltalt for høyforræderi. Han risikerer dødsstraff om han blir dømt. Dette er ikke første gang han har overlevd et drapsforsøk. Foto: Farooq Naeem (AFP/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Pakistans tidligere president Pervez Musharraf har så vidt sluppet unna et bombeangrep, opplyser pakistansk politi.

Bomben gikk av torsdag cirka 20 minutter før en bil med Musharraf skulle passere stedet der bomben var plassert. Veien ligger mellom et militærsykehus og Musharrafs bolig i utkanten av Islamabad. Musharraf har vært innlagt på militærsykehuset siden januar.

- Fire kilo eksplosiver, som var plantet i et rør under ei bru, eksploderte rundt 20 minutter før den tidligere presidenten skulle passere stedet, sier politioffiseren Liaqat Niazi.

Les også:Eks-president tiltalt for høyforræderi

Musharraf kom i mars i fjor tilbake til Pakistan etter flere år i eksil, men han ble raskt pågrepet av politiet og er nå tiltalt for blant annet høyforræderi.

Han var Pakistans siste militære leder og tok makten i et kupp i 1999. Mens han satt ved makten, overlevde han en rekke drapsforsøk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere