*Nettavisen* Nyheter.

- Mye å jobbe videre med

LA MANGA (vif.no): Vålerenga slo KR Reykjavik 1-0 i den første kampen på La Manga, men hovedtrener Petter Myhre var langt fra fornøyd med prestasjonen, spesielt i andre omgang.

13.02.07 18:42

Etter en god førsteomgang ledet Vålerenga 1-0 etter en vakker scoring av Daniel Fredheim Holm. Ledelsen kunne vært større til pause, og etter pause jevnet det seg mer ut.

- I dag er jeg mest fornøyd med at vi vant, og den siste halvtimen av første omgang. Da burde vi ha punktert kampen, sier Myhre til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi hadde stor bevegelse, spilte på få touch og ballen gikk fort. Samtidig hadde vi full kontroll defensivt. Jeg satt bare å venta på mål nummer to og tre.

Hadde blitt straffet i serien
Heldigvis for Vålerenga var det kun en treningskamp denne søndagen, og Vålerenga ble heller ikke straffet for sin dårlige andre omgang.

- I andre omgang var det ingenting å ta med seg. Det var dårlig fra ende til annen. Vi senker tempoet, bruker for mange touch på ballen, og førstetouchen var alltid hjemover. Vi tenkte ikke fremover i spillet vårt, og da er det umulig å spille god fotball, forklarer han.

- Vi viser igjen at de gangene vi er gode, er vi kapable til å spille ut de fleste, men at bunnivået vårt er for lavt. I ligaspill mot bedre motstand hadde vi blitt straffet for prestasjonene i andre omgang. Det er litt tynt i troppen om dagen, og det merker vi godt. Vi spiller med mange unge spillere, og de kan ikke bære laget alene, forklarer han.

En allerede tynn tropp trenger heller ikke flere skader, og etter kun 15 minutter på banen, måtte Kjetil Wæhler kaste inn håndkleet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Kjetil har slitt med ribbeina de siste ukene, og fikk seg en smell i dag. Det er vanskelig å si hvor lenge han er ute, men vi håper å ha han tilbake så snart som mulig, sier han.

Håpløs utvisning
Steinar Strømnes pådro seg rødt kort etter 81 minutter mot KR Reykjavik, og ble sendt av banen etter to gule kort fra dommer Terje Hauge.

- Det første gule kortet var greit, men det andre var bare pinlig. Det var ikke frispark en gang, og vi kan ikke laste Steinar for utvisningen. Dessverre var det en dommerfeil, sier Myhre oppgitt.

- For oss betyr det at vi har en mann mindre å ta av til neste kamp. Vi har få folk fra før, og det er ikke gunstig for oss. Sånn er det, og det må vi takle.

Vålerenga har nå seks dager på seg, før neste kamp på La Manga skal spilles, når fjorårets serievinnere Rosenborg står på den andre banehalvdelen.

- Det er viktig at vi får seks dager til neste kamp. Da får vi tid til å rette på ting, få helsa til de som trenger det på stell, sier han.

- Vi må terpe og terpe, justere og hente oss inn etter en tøff treningsperiode. Vi har mange som har spilt mange landskamper her nede i forrige uke, og de som trenger det skal få tid til å hente seg inn, de andre må fortsette å trene tungt, terpe på detaljer og jobbe knallhardt videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.