*Nettavisen* Nyheter.

- Mye nyheter på Kanal 4

27. desember presenterer Kanal 4 sitt programtablå, men allerede nå er flere programmer klare. Les om programmene her.

20.06.08 11:01

"Fokus 4", "Nyhetspuls", "Lys våken" og "Siesta" blir bare noen av programmene Kanal 4 kommer til å presentere når de offentliggjør sine programmer for pressen 27. desember.

- Vi vil ha vår egen personlighet og skille oss fra NRK og P4, sier Anne Jortveit, programredaktør i Kanal 4 til Propaganda. Hun ser på NRK som en minst like stor konkurrent som P4.

"Fokus 4" og "Nyhetspuls" blir to av programmene som skal sørge for å gi Kanal 4 et nyhetsfokus.

- Det blir betraktelig mer nyheter på Kanal 4 enn i en vanlig kommersiell kanal, sier Jortveit.

- Vi tror folk ønsker å være godt informert og rede til å delta i diskusjonene når de kommer på jobb om morgenen. Det skal vi hjelpe dem med, legger hun til.

"Nyhetspuls" blir nyhetsflaggskipet til Kanal 4 med tidligere sports- og nyhetsanker hos NRK, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, som frontfigur. Kanal 4 hevder de har landets yngste nyhetsredaksjon med en målsetning om å bli en av Norges viktigste leverandører av nyheter.

Nyhetspuls starter klokken seks om morgenen og skal ha sendinger hver hele time til og med midnatt. I tillegg kommer fire lange nyhetssendinger.

"Vi skal verte Noregs raskaste nyheitsteneste. Når det skjer noko viktig, bryt vi inn i andre program for å ha ekstra nyheitssending – for nyheiter er ferskvare!" heter det i Rotevatns presentasjon av programmet.

Hver ettermiddag, SKAL Nina Kraugerud ta opp de viktigste temaene til debatt i "Fokus 4". Målet er å gi lytterne god underholdning og ny kunnskap om temaer de mener vi bør være oppdatert på hver dag gjennom hele uken.

Men det blir ikke bare nyheter på kanalen. Fire av programmene som Kanal 4 allerede har lekket ut er typiske magasinprogrammer. Lars Erik Mørk og André Eilertsen skal hjelpe oss til en god start på dagen med programmet "Lys våken med Mørk og Co.". Musikk, trafikk og de viktigste nyhetene følger lytterne frem til klokken ti.

Annette Walther og Marie Theisen er programledere i "Annettes verden" hvor de skal skildre, filosofere, fortelle, spørre, pludre, utforske, tøyse og fortelle om det som er viktig for deg og meg i hverdagen.

Sahra Natasha Melby og Anders Hornslien, som ledet magasinprogrammet til Metropol TV da de fremdeles eksisterte, er tilbake i tospann med programmet "Siesta" som skal komme med svar på alt du lurer på i forbindelse med en reise. Hvilke unnskyldninger virker når du skal ombooke billetten for å komme hjem? – Hvilke bøker og filmer passer å se før du skal reise til Cuba? – Hvor reiser du hvis du er berg- og dalbanefreak?

Ingbjørg Aadland skal lede Kanal 4s kultursatsing. De skal fortelle lytterne om hvilke konserter de ikke bør gå glipp av, og når de heller bør holde seg hjemme med en god bok eller en såpeopera.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.