RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mygg «tenner» på kjønnsferromoner:

Insektsforsker hevder at «myggen suger de kåte først»


- Forskning tyder på at mygg «tenner» på mennesker som skiller ut kjønnsferromoner, og at de samme menneskene blir ekstra utsatt om de i tillegg har drukket, sier insektsforsker Reidar Mehl til Adresseavisen.
- Forskning tyder på at mygg «tenner» på mennesker som skiller ut kjønnsferromoner, og at de samme menneskene blir ekstra utsatt om de i tillegg har drukket, sier insektsforsker Reidar Mehl til Adresseavisen. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det hevder insektsforsker ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt.

(Finnmark Dagblad:) - Forskning tyder på at mygg «tenner» på mennesker som skiller ut kjønnsferromoner, og at de samme menneskene blir ekstra utsatt om de i tillegg har drukket, sier insektsforsker Reidar Mehl til Adresseavisen.

Hvorfor én person kan sitte nærmest uforstyrret av mygg og knott, mens sidemannen blir overfalt av de samme insektene, forklarer han med at insektene tiltrekkes av blant annet CO2, som vi mennesker skiller ut når vi puster.

- De tiltrekkes også av melkesyre, som vi alle har, og av mørke klær.

Les: Prøv dette enkle tipset mot kløende myggstikk

Men noen skiller ut mest av stoffer som tiltrekker mygg og knott, mens andre kanskje skiller ut mest av stoffer som blokkerer eller til og med skremmer vekk insektene.

Forsøk som er gjort viser ifølge ham at kjønnsferromoner kan ha en ekstra tiltrekkende effekt, samt at inntak av alkohol kan gjøre at folk trekker til seg mer mygg og knott enn ellers.

Myggeksperten Reidar Mehl mener det ikke er smart å ligge i buskene full og kåt.

- Imidlertid vet vi ikke sikkert om alkoholen har en direkte eller indirekte virkning – fordi det også er slik at mennesker som har drukket alkohol også kan skille ut mere kjønnsferromoner, sier han til Adresseavisen, hvor han avslutter med at det nok ikke er spesielt smart å ligge i buskene full og kåt.

Denne saken er levert av Finnmark Dagblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere