*Nettavisen* Nyheter.

- Myndighetene lager trojanere

Benytter virusteknologi for å overvåke Skype-samtaler.

Skype har skapt store problemer for myndigheter verden over som ønsker å avlytte telekommunikasjon. Årsaken er at det populære programmet benytter kraftig kryptering på alle samtaler som gjør det bortimot umulig å avlytte med tradisjonelle metoder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Skype)

Lagde overvåkningstrojaner
Tyske myndigheter har derfor i skjul utviklet en såkalt trojaner som de kan spre til personer de ønsker å overvåke, enten ved bruk av e-post eller at politiet installerer programvaren i skjul. Dette er samme type taktikk nettkriminelle benytter for å stjele informasjon.

Dette har skjedd i aller største hemmelighet, men en varsler sendte interne dokumenter til det tyske Piratpartiet, som jobber mot stadig mer omfattende overvåkning av borgerne, melder TorrentFreak.

Razzia for å avsløre varsler
Fremfor å legge seg paddeflate etter avsløringen, som ifølge jurister Golem.de har snakket med sannsynligvis er ulovlig, har nå politiet raidet flere av Piratpartiets hjem og konfiskert servere for å finne ut hvem som står bak lekkasjen.

Ifølge en talsmann for piratpartiet trenger dog ikke informanten å være redd, for serveren skal ha vært kraftig kryptert.

- Big Brother-stat
- Noen av våre ledere ser ut til å ønske å innføre Big Brother-staten uten at offentligheten vet det, sier talsmannen, med henvisning til George Orwells legendariske bok «1984» der en lever i en komplett totalitær stat der det blant annet er kameraovervåkning i alle rom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.