*Nettavisen* Nyheter.

- Nå blir det bare verre og verre

Foto: Ina Rosenberg Stavrum (Mediehuset Nettavisen)

Innbyggere i Washington D.C tror ikke myndighetene hadde stengt så store deler av byen om de ikke fryktet hva stormen Sandy vil føre med seg.

29.10.12 23:11

WASHINGTON, D.C. (Nettavisen): I den lokale matbutikken på Cleveland Park, et boligområde i Washington, var det lang kø mandag formiddag.

- Blir verre og verre
Hyllene med hermetikk og store vannbeholdere er i ferd med å tømmes. For dette området ventes det å bli verst mandag kveld og tirsdag morgen amerikansk tid.

- Været er temmelig dårlig og varslene blir bare verre og verre for dette området. Jeg tror nok ikke de ville stengt av T-banen og regjeringsbyggene om ikke de forventet at det blir ille, forteller Lauren Alikhan (29) til Nettavisen.

Hun var blant dem som kjøpte inn matvarer for de neste dagene.

Følg utviklingen i stormen her!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ina Rosenberg Stavrum (Mediehuset Nettavisen)

Stormen Sandy har allerede ført til oversvømmelser i parken Rock Creek Park, og regnet høljer ned. Den har begynt å vise tegn til å gå fra å være en orkan til en hybrid, og flomvarsler har blitt sendt ut, skriver Washington Post.

Kan ramme 60 millioner

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ina Rosenberg Stavrum (Mediehuset Nettavisen)

Alle regjeringsbygg, skoler og universiteter samt offentlig transport er stengt.

- Så lenge jeg har bodd her har de bare stengt av byen to ganger, for stormene Irene og Isabel. Det føles som om det kommer til å bli fælt denne gang også, mener Lauren, som er fra Baltimore og har bodd i Washington i ti år.

President Barack Obama har kommet tilbake til Det hvite hus fra sin valgkampanje. Ifølge CNN kan Sandy ramme 60 millioner mennesker.

61 mennesker har allerede mistet livet som følge av stormens ødeleggelser.

I tillegg forventes det at strømmen slås ut og dette kan vare i flere dager.

- Trær og strømkabler kommer til å falle ned. Dette er intenst. Det er en drapsstorm, sier guvernør i Maryland, Martin O´Malley til radiostasjonen WTOP.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kaos i New York
Lauren kom direkte fra New York, som stengte av transport søndag kveld.

Hun forteller at det var fullstendig kaos på Penn Station, med folk som forsøkte å komme seg ut av byen før det var for sent.

- Jeg hadde vært i et bryllup og brudeparet skulle på bryllupsreise. Flyet deres gikk 17.55 og flyplassen stengte klokken 18.00. De var det aller siste flyet som fikk dra til California, en lovende start på deres ekteskap, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.