RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå bør varsellampene blinke

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif.no): Vålerenga klarte bare uavgjort hjemme mot Odd, og sportsdirektør Jan-Erik Aalbu var langt fra fornøyd med hva som ble prestert på den varme Ullevaal-matta.

Vi møter Aalbu utenfor garderoben i minuttene etter kampen, og han var lite fornøyd med hvordan kampen endte.

- Vi møter det dårligste laget i Tippeligaen så langt, og at vi ikke klarer mer enn uavgjort er veldig skuffende. Vi kunne punktert kampen tidlig i andre omgang, men i stedet ble vi baktunge og klarte ikke å føre kampen, sier han vif.no.

Han ønsket ikke å skylde på varmen på Ullevaal, selv om det så ut til å prege en del av spillerne.

- Dette er likt for begge lag, det er naturlig nok ikke noe varmere for Odd. Vi leder 1-0 og skal ta dette laget hjemme. Det er heller ikke bra å slippe inn mål på overtid når vi leder og har en mann mer, sier han.

Varsellampene blinker
Med ni poeng på like mange kamper, og fortsatt kvalifiseringsplass i Tippeligaen er det liten tvil om at Vålerenga pr. 10.juni er et bunnlag.

- Dette skal være en forholdsvis grei kamp for oss, men vi har for mange som ikke løper nok, og da blir vi straffa. Andre omgang er veldig skuffende, og det er mulig noen tenker konsekvenser, men vi burde ha gode nok spillere til å ri av dette.

Første mulighet til revansje i serien kommer neste søndag når en tøff bortekamp mot Lillestrøm venter, før Vålerenga har hjemmekamp mot byrival Lyn i runden etter det. Men, før den tid skal Vålerenga ta seg til tredje runde i cupen, borte mot Mjøndalen førstkommende onsdag.

- For oss er det ingen enkle kamper nå. Det må vi skjønne. Det bør blinke noen varsellamper for noen og hver nå, advarer han.

I en storklubb som Vålerenga, blir det fort snakk om trenere og tillitten til de. Etter en skuffende start på sesongen skjer det fort at media begynner å røre på seg i forhold til jobben til Petter Myhre og hans kollegaer.

- Vi har full tillitt til trenerteamet, og vi tenker ikke i de baner. Det blir for dumt. Selvfølgelig vi media ta fram skytset nå, men det må vi bare leve med. Nå er det samling i bånn for alle og enhver, og dette skal vi komme oss ut av sammen, avslutter sportsdirektøren.

Grindheim skuffet
Kaptein Christian Grindheim kunne punktert kampen tidlig i andre omgang med sitt straffespark, men som mot Sandefjord ble det ikke mål fra krittmerket. En ordknapp og skuffet kaptein har en enkel løsning på hvordan Vålerenga skal ut av uføret.

- Vi må score mål. Akkurat nå scorer vi ikke nok mål, og i dag har vi nok sjanser til å score flere. Odd har vel to sjanser om jeg er snill, og scorer på den ene. Sånn har det vært i år, og det må vi gjøre noe med, sier han.

Vålerenga ble litt baktunge etter Grindheims straffemiss, og styrte ikke oppgjøret på samme måte som i første omgang, selv om det ikke var overkjørsel da heller.

- De la om i pausen, og fikk trillet litt mer ball. Da er det naturlig at vi blir spilt litt lavere i banen. Allikevel har vi nok sjanser til å punktere kampen, og vi burde kunne ri av dette når vi leder til det står 94 minutter på klokka, forklarer han.

Om straffemissen hadde han følgende å si.

- Jeg tok ansvar, og jeg bomma. Sånt skjer. Det skjedde sist også, og jeg tviler på at jeg får ta den neste. Men, det har lite å si nå, straffebom eller ikke skulle vi ha vunnet i dag, avslutter han.

- Føltes som et tap
Rune Lange spilte for tredje gang på rad en hel kamp, og viste med sin scoring før pause at han virkelig er på gang nå. Allikevel klarte han ikke å glede seg etter kampen.

- Dette føles som et tap. Det er vanskelig å glede seg over scoring når vi mister seieren på slutten, sier han.

- Jeg synes vi blir for baktunge og feige i andre omgang, og det var for lang vei fra forsvaret og fram til oss på topp. Vi turte ikke å spille ball, og det synes jeg er rart for vi har mange gode ballspillere i klubben.

Vålerenga skulle presse Odd høyt i banen, og det skulle begynne med at spissene startet presset. Det lykkes Vålerenga dårlig med etter pause.

- Skal vi presse høyt med spissene, kan vi ikke ligge lavt med forsvaret og midtbanen. På hjemmebane bør vi ta mer tak og styre kampene, dette holder ikke, sier han.

Lange er enig med sportsdirektøren om at det burde blinke noen varsellamper nå.

- Vi må starte å vinne kamper nå. Det er ingen letter kamper i Tippeligaen, og Lillestrøm borte på ingen måte det. Vi må bare brette opp ermene og klinke til, avslutter en skuffet målscorer.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere