RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå er den perfekt

Sist oppdatert:
«Snusebassen» er omgjort til askebeger.

(iBergen.no) Den finurlige boksen som tidligere bare slukte brukte snusklyser har nå tatt steget inn i de voksnes rekker. Nylig bestemte oppfinner Henry Helgheim seg for å gjøre «Snusebassen» om til en totalløsning for det ekleste rasket man sliter med både til hverdags og fest.

- Denne varianten er helt ny og åpner for en større funksjonalitet, forteller Helgheim til iBergen.no.

Ble askebeger
For etter å ha viderutviklet emballasjen og det fiffige lokket kan boksen nå også brukes som askebeger. Nyvinningen har fått navnet CleanFix.

- Selve boksen produseres i miljøvennlig tinn mens lokket har fått flammehemmende plast. Slipper man sigaretter ned gjennom lokket vil gloen bli kvalt av manglende oksygen inne i boksen. Samtidig kan den også fortsatt brukes som avfallsplass for snusklyser og tyggis, forklarer han.

- Mer hygienisk
Oppfinneren og patenthaveren ble lei de uspiselige og stinkende askebegrene som står på bordene i uterestauranter. Han mente det var på høy tid å få dritten under lokk.

- Selv om den ikke fjerner lukten totalt, er dette en langt mer hygienisk måte å fjerne sigarettstumper, snus og tyggis på, mener han.

Og mulighetene er mange. For den nye og forbedrede modellen kan lages i størrelser så store som søppelspann til plassering utenfor arbeidsplasser eller flyplasser. Og så små at de kan stilles på stuebordet hjemme.

Vil selge seg ut
Etter å ha jobbet med «babyen» sin i over tre år, føler oppfinneren han er kommet i mål med produktet. Nå vil han tenke på helsen sin og vurderer å selge den lille bedriften til langt mer ressurssterke konsern.

- Jeg rekker ikke over alle forespørslene som kommer. Noen andre og mer proffe bør overta, sier han, men tør ikke spekulere i hvor mye han kan kreve for den lille gullgruven sin.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere