RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VARME NETTER: Anita Arnøy (t.v) og Camilla Skaalerud (35) synes det er fint med sydentemperaturer om dagen. Om natten blir det derimot for varmt.
VARME NETTER: Anita Arnøy (t.v) og Camilla Skaalerud (35) synes det er fint med sydentemperaturer om dagen. Om natten blir det derimot for varmt.

- Nå er det for varmt

Sist oppdatert:
- Men vi kan jo ikke klage. Vi har en lang vinter foran oss.

De siste dagene har man kunnet glede seg over høye temperaturer og sommersol over store deler av landet. Så langt ligger det an til varmerekord både i Bergen, Trondheim, Tromsø og Sola utenfor Stavanger. I Oslo ligger årets julimåned an til å bli den fjerde varmeste som er målt.

- Det var bra i fjor, men i år er det helt fantastisk!, sier Camilla Skaalerud (35). Sammen med venninnen Anita Arnøy (36) er hun blant de mange som bruker soldagen på Huk i Oslo, tirsdag. Her var det 32 grader tirsdag. I morgen er det meldt 34.

- Det passer bra med sånt vær når man ikke skal til utlandet på ferie, sier Arnøy, som kaller temperaturen de siste dagene for sydentemperaturer. Likevel synes både hun og Skaalerud at det kan bli for varmt.

- Problemet er å få sove om nettene. Da må du ha vifta på fullt, og så blir det bråkete. Så da får du ikke sove på grunn av det, sier Skaalerud.

- Det er bra man får energi av sola, siden søvnen er dårligere, legger Arnøy til.

VÆRBLOGG: Det siste om været fra meteorologene


- For varmt
I vannkanten har Daniel Haugen Wiktor (3) funnet skygge i vogna. Sammen med mamma Hilde Kathrine Haugen (36) og en vennefamilie har de vært på stranden hver dag i en uke.

- Jeg synes det er for varmt, men det er deilig for barna og deilig å kunne dra til sjøen. Vi kan jo ikke klage på varmen. Vi har en lang vinter foran oss, sier Haugen.

Også Mikeal Gunnarsson (26) og Caroline Browall (21) synes det er litt for varmt om dagen. 

- Man vil jo ikke klage, men det er slitsomt når man skal sove, sier Gunnarsson. De varme dagene er derimot perfekte til å spille ping pong i sanden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FOR VARMT: Mikeal Gunnarsson (26) og Caroline Browall (21) synes det er litt for varmt om dagen.

Sol i nesten hele landet
Ifølge Meteorologisk institutt er det sol i så godt som hele landet i tirsdag. Kun i ytre strøk av Finnmark, og Nord-Norge nord for vestfjorden er det tåke og skyer.

- Jeg ser ikke bort fra at gradestokken stiger opp mot 33 grader i Oslo-området i dag. Men utover ettermiddagen vil det komme noen byger noen steder på Østlandet, sier vakthavende meteorolog Pål Evensen, til Nettavisen.

Resten av uken vil også preget av en stor sol i store deler av landet, men noen byger kan det likevel bli. 

- Unntaket er ytre strøk av Troms og Finnmark. Der er det en del tåkeskyer og det fører til at temperaturen ligger lavere. Men også i indre strøk i Nord-Norge blir det bra temperatur til og med fredag, sier Evensen.

I helgen og ut i neste uke vil det derimot bli mer skiftende vær. Temperaturene vil også synke ned fra 30-tallet.

- Forskjellene mellom Sør-Norge og Nord-Norge vil bli mindre og mindre. Den kraftige varmen går over til mer normale temperaturer, og selv om det fortsatt er en god del sol blir det flere byger i helgen og i neste uke, sier Evensen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BADEDYR: David Haukland (6) og Emilie Hoffman (6) storkoser seg på krokodillen på Huk.


Global varmerekord
Det er ikke bare her hjemme sola steker. Mandag kunngjorde National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) i Storbritannia at juni måneds globale temperatur var 16,2 grader celcius, som slo rekorden fra 2010 med en tyvendedel av en grad.

Ifølge den britiske avisen The Guardian ble varmerekorder brutt på alle kontinenter bortsett fra Antarktis. Også mai ble en rekordvarm måned på verdensbasis.

I VANNKANTEN: Natalie Nylende (9) viser lillesøster Charlotte (4) koser seg i vannkanten. Her viser storesøster frem en sjøstjerne.

I SOLA: Kristin Gade (27) og Camilla Wingerei (27) har sommerferie og synes det er perfekt å tilbringe dagen på stranda.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere