RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Nå er jeg lettet

Sist oppdatert:
Thor Hushovd har gitt opp den grønne trøyen - igjen. Likevel er han lettet etter fredagens etappe.

Se Tour de France direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo!

BOURG-EN-BRESSE (Nettavisen): Før start var Thor Hushovd bekymret over om han i det hele tatt ville komme seg gjennom de 199,5 kilometerne fra Semur-en-Auxois til Bourg-en-Bresse. Fem og en halv timer senere spurtet nordmannen inn til femteplass.

- Jeg er lettet over å ha kommet gjennom dagens etappe. Det var vondt å bare sitte i ro på bussen i dag tidlig. Nå er jeg glad for i det hele tatt ha kommet i mål, sier en avslappet Thor Hushovd.

- Jeg synes det gikk bra, tatt i betraktning hvordan jeg følte meg i dag tidlig.

Vi fulgte etappen direkte!

Store smerter
Crédit Agricole-rytteren syklet med store smerter på første delen av etappen, men skjønte etter hvert at det kom til å gå bra.

- Det var tungt og vondt frem til vi var halvveis, men etter det løsnet det. På grunn av smertene var det umulig å forsøke seg på den første spurten. Men når jeg nærmer meg mål kommer vinnerinstinktet og adrenalinet. Da kjenner man ikke smertene.

Det gjorde han imidlertid et kvarter etter målgang.

- Det gjør vondt nå, ja, men jeg håper det bare er musklene som verker, sier Hushovd, som nå kan se frem til nye timer på behandlingsbenken.

- Jeg får behandling og manuell terapi på hotellet i kveld. Det kommer jeg til å fortsette med resten av Touren, forteller han.

Kaotisk spurt
Selv om Hushovd nok en gang satt helt fremme da det skulle spurtes om etappeseier, klarte ikke nordmannen å kopiere onsdagens etappeseier. Til det ble sprinten for rotete.

- Jeg mistet hjulet til Julian Dean flere ganger, og måtte bruke krefter på å jobbe meg tilbake. Han gjorde jobben sin, men det er ikke alltid det klaffer.

- 7-800 meter før skar det to-tre rytter ut mellom oss. Det var bare så vidt jeg ikke veltet. Det er sånt som skjer, men oppløpet vi hadde i dag gjør det veldig skummelt. Hele feltet krysser frem og tilbake fra høyre til venstre. Det blir litt lotteri, forteller han.

- I dag skjønte jeg ganske tidlig på oppløpet at jeg ikke kom til å vinne. Det er kjedelig at det ikke klaffer i spurten, men akkurat nå føler jeg bare lettelse, legger han til.

Slik ser du Tour de France på nett!

Flere vinnersjanser
Nordmannen vinner nok ingen etapper de neste dagene heller. Lørdagens etappe avsluttes med klatring opp til 1618 meter høye Col de la Colombière. Søndag er kjøret i alpene i gang for fullt.

- Lørdagens etappe er grei nok. Jeg har syklet en del på Colombière på trening. Etter det blir det tøft.

Men etter alpene venter nye flate etapper - med nye vinnermuligheter.

- Etappene fra Tallard til Marseille og fra Marseille til Montpellier (18. og 19. juli) er det to neste jeg har sjansen på, mener Hushovd.

Deretter venter flere flate etapper i Tourens siste uke.

Boonen i førersetet
Nordmannen er avhengig av flere seirer på disse etappene for å ha sjanse til å stikke av med den grønne trøyen i Paris. Men slik det har utviklet seg de siste dagene, tyder alt på at en reprise på 2005-triumfen er utenfor rekkevidde.

- Kampen om den grønne trøyen er forandret nå. Tom Boonen er nok for sterk, og jeg kan slå fra meg den tanken. Hvis ikke Boonen bryter i fjellene, da, gliser han.

Hushovd er på femteplass i poengkonkurransen. Avstanden opp til Boonen er 40 poeng. Mellom de to ligger Erik Zabel, Oscar Freire og Robert Hunter.

Les TV 2s Christian Paasches blogg fra Tour de France

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere