*Nettavisen* Nyheter.

- Nå handler jeg på Ikea

Foto: Trine Rasmussen (Side2/Nettavisen)

- Nå er jeg en av Ikeas største kunder, for der har jeg råd til å handle, flirer Idar Vollvik.

07.08.09 10:00

(SIDE2): Ikea lanserte sin katalog for 2010 i Ikeas varehus på Furuset torsdag formiddag. Tema for den nye katalogen er «nytt liv», og her kommer Chess-gründeren Idar Vollvik (41) inn. Vollvik tapte 130 millioner kroner på børsfall i fjor, og senere har det bare gått nedover økonomisk.

- Nå er jeg en av Ikeas største kunder, for der har jeg råd til å handle, flirer Idar Harry Vollvik til Side2.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

- Ikke kjent ordentlig på finanskrisa
Idar Vollvik deltok i «nytt liv»-debatten under presselanseringen til Ikea. Finansmannen var tydelig mest opptatt av landets økonomi enn av det svenske varehusets siste skrik.

- Vi har ikke kjent ordentlig på finanskrisa ennå. Jeg reiser så mye rundt, og opplever finanskrisen helt annerledes enn her hjemme i Norge. Her er vi ikke spesielt preget av finanskrisen, børsen har doblet seg, boligprisene går oppover, og alt dette er et resultat av statens raske tiltak. Jeg kritiserer ikke staten, fordi de har gjort mye. Jeg sier ikke at det er riktig eller galt, men det er tenkt kortsiktig. Jeg tror ikke staten har nok penger til å dempe krisen, forteller Vollvik engasjert.

Han fortsetter.

- Finanskrisen er to tre ganger verre i resten av Europa. Jeg håper ikke det blir like stor ledighet her, men det kommer til å bli verre. Bare i Spania der jeg bor er det i dag fem millioner mennesker som er arbeidsledige. Det er like mange som bor i hele Norge. Arbeidsledigheten vil gå opp her også, finanskrisen kommer til å bli mye verre, advarer Vollvik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trine Rasmussen (Side2/Nettavisen)

- Spar pengene
Det er den private økonomien som er viktigst for Vollvik, og han har ett godt råd til norske kvinner og menn.

- Tenk når det går fra tre til ti prosent arbeidsledighet i Norge. Jeg tror ikke vi har sett de store endringene ennå. De fleste har tvert om fått mye bedre økonomi nå, siden renta er satt så kraftig ned. Disse pengene bør du spare. Det kommer dårligere tider. Ikke bruk disse pengene nå, er finansmannens beste tips.

Vollviks liv fikk et nytt utfall etter milliontapet i 2008, men han er optimist og er nå på vei oppover igjen. Ludo Mobil er Vollviks nye mobilsatsing.

- Livet og samfunnet går i bølgedaler. Når arbeidsledigheten går opp, går kjøpekraften ned. Jeg har titalls millioner i gjeld, nå er bare målet å få betalt det ned, smiler han.

Ingen betaling
Side2 var torsdag ettermiddag i kontakt med Ikea for å høre hva Vollvik fikk for å stille opp for varehuset.

- Han har ikke fått noen form for betaling. Det var første gang vi i Ikea møtte Vollvik, så vi har ikke inngått noen samarbeidsavtale. Han ønsket selv å stille opp i debatten «nytt liv», forteller kommunikasjonsrådgiver Charles Michelson til Side2.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trine Rasmussen

Se flere bilder fra Ikeas kataloglansering her:

2236

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.