*Nettavisen* Nyheter.

- Nå har det gått for langt

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Frp-leder Siv Jensen mener debatten etter 22. juli har «bikket over».

06.12.11 09:31

Siv Jensen kommer med advarselen etter at partikollega Christian Tybring-Gjedde ble sykemeldt på grunn av trusler og sjikane etter 22. juli.

Både Tybring-Gjedde og kona har mottatt trusler, og de har hatt politivakter utenfor huset og politieskorte ved flere anledninger.

- Nå har debatten bikket over. Etter 22. juli har det blitt ett helt annet debattklima. Vi som stikker hodet fram og deltar i tøffe debatter skal tåle å få svar på tiltale, men vi lærer våre folk at man skal ta ballen og ikke mannen. Og det er det noen som har sluttet med, det er jeg ikke særlig tilfreds med, sier Jensen til NRK.

Jensen vil ikke si hvem hun konkret tenker på, men påpeker at det har blitt satt altfor mange likhetstegn mellom Fremskrittspartiets politikk og uhyrlige handlinger, og at man da har gått over en grense.

Les også: Lever med voldsalarm på grunn av trusler og sjikane

Omstridt kronikk
Tybring-Gjeddes kronikk i Aftenposten 25. august 2010, med tittelen «Drøm fra Disneyland», ble nylig vekket til live av AUF-leder Eskil Pedersen.

I kronikken kritiserte Tybring-Gjedde og hans medforfatter Kent Andersen Arbeiderpartiets innvandringspolitikk. I et intervju med NRK Dagsrevyen samme dag omtalte Tybring-Gjedde blant annet Groruddalen i Oslo som en «enklave» uten etniske nordmenn.

Han har sagt at han angrer på ordbruken i kronikken, men likevel blir den stadig trukket fram.

Tybring-Gjedde har sittet på Stortinget for Oslo siden 2005, og er medlem av finanskomiteen. Han har siden 2010 vært fylkesleder i Oslo.

Les også: - Sykmeldt inntil videre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.