- Nå orker jeg ikke lese mer om Frps indre liv

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

- Er det en reality-serie? spør SV-leder Kristin Halvorsen.

23.11.11 10:57

Tirsdag ble det kjent at stortingsrepresentant Henning Skumsvoll (Frp) fra Vest-Agder er blitt anmeldt for seksuelle overgrep av bystyrerepresentant Beate Helland i Kristiansand.

Helland har anmeldt sin partikollega for tre tilfeller av sextrakassering i 2008 og 2009.

Les også: Anklager stortingsrepresentant for overgrep

- Noe jeg har misforstått?
Saken dukker opp bare få måneder etter at forrige overgrepssak rystet Frp, da ordførerkandidat Trond Birkedal ble pågrepet og siktet for utuktig atferd mot unge gutter.

Nå har SV-leder Kristin Halvorsen fått nok:

- Nå orker jeg ikke lese mer om FrPs indre liv. Er det en realiy serie? Noe jeg har misforstått?, skrev Halvorsen på sin Twitter-side onsdag morgen.

Halvorsen har også lagt ut meldingen på sin Facebook-side, og etter bare en time er det 228 personer som har trykket på «liker».

- Godt poeng, Kristin!! Og gudskjelov at ikke de sitter i noen regjering, kommenterer en kvinne.

- Bare at her er det ingen som stemmes ut. Alle blir tilgitt og fortsetter som før ..., skriver en annen.

Les også: - Det var stille fram til han vant 7,7 mill. i Lotto

- Dårlig nytt for Frp
Valgforsker og professor i statsvitenskap ved NTNU, Anders Todal Jensen, tror overgrepssaken vil skade Fremskrittspartiet.

- Min gjetning er vel at dette kan komme til å bremse den oppturen som Frp tilsynelatende nå hadde startet på, sa Todal Jensen tirsdag.

- De aller siste meningsmålingene har jo antydet at Frp var på vei opp igjen fra et bunnivå som har kommet sakte, men sikkert igjennom en periode på to år. Så for Frp er det antakelig veldig dårlig nytt det her, sa han, og viste til Birkedal-saken.

- De fikk jo en lignende sak før lokalvalget, og så dukker det opp enda en historie nå. Det er jo noe med at når partiet igjen går fram, så har de jo en mulighet til å være mer kritiske og offensive, men så dukkert det altså opp en sånn sak og feier det de hadde av gode utspill til side, sa Todal Jensen.

Les også: - For Frp er dette veldig dårlig nytt

Ulike versjoner
Gjennom sin advokat, Andreas Bjørn Salvesen, avviser Skumsvoll anklagene på det sterkeste.

- Hele saken dreier seg om et samleie mellom to eldre mennesker som er initiert av henne, sa Salvesen til Nettavisen tirsdag.

Helland hevder at hun blant annet ble utsatt for et seksuelt overgrep etter en middag med mye alkohol på et Frp-kurs i november 2008.

- Jeg har ennå mareritt om menn som kommer inn på rommet mitt, sa Helland om tiden etterpå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.