RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå serverer du regelrett vrøvl

Foto: Håkon Movold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Redaktør fyrer løs mot kollegaer. Mener Aftenposten og VG dikter opp sin egen virkelighet i Breivik-saken.

De siste dagene har flere profilerte kommentatorer barket sammen i full twitterkrig.

Redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse mener Aftenpostens politiske redaktør, Harald Stanghelle, har engasjert seg i ukevis for å få oppnå et bestemt resultat i 22. juli rettssaken. VGs redaktør Hanne Skartveit, får også så hatten passer.

- Etter at Harald Stanghelle må ha ytret seg nærmere hundre ganger om 22. juli, virker det som om han har pådratt seg diagnosen «temporært medial politisk hang up», skriver Lerø i sin egen avis.

Lerø mener at Stanghelle forsøker å virke objektiv, men at han og Aftenposten driver en kampanje for at Anders Behring Breivik skal få det som han vil og bli erklært tilregnelig.

- Hvor tar han det fra? spør Lerø og svarer: Fra sin egen vrangforestilling om at de som ikke ser verden med den slags briller han har sett verden med så lenge han har kunne traktere en skrivemaskin, og da var han ikke gamle tassen, de ser ikke verden slik den egentlig er, skriver Lerø.

- Dikter opp virkelighet
Om VGs Skartveit skriver redaktøren at hun dikter opp virkelighet, og synser om at aktoratet egentlig helst vil at Anders Behring Breivik skal dømmes tilregnelig. Lerø mener Skartveit blir spekulativ når hun etterlater inntrykk av at aktoratet håper motsatt av det de sier.

- Tror hun det er slik, at Svein Holden og Inga Bejer Engh, på kammerset snakker om at de håper Anders Behring Breivik blir dømt til straff, at det blir tydelig for alle og enhver at de har tatt feil?

- Selvsagt ikke. Dette er retorikk. Det er ikke første gangen VG forsøker å dikte opp virkelighet. Hanne Skartveit har da ikke evner til å lese hva andre tenker, hamrer Lerø.

PR-kåt?
De kvasse uttalelsene til Ukeavisen Ledelse-redaktøren kommer dagen etter han diskuterte heftig med VGs debattredaktør og politisk kommentator, Elisabeth Skarsbø Moen.

Krangelen ble utløst av at Lerø skrev at rettspsykiaterne bak den første rapporten, Huseby og Sørheim, står sterkt.

På Twitter beskylder Skarbø Moen Lerø for å skrive på bestilling og mener han tilpasser meningene sine for å oppnå oppmerksomhet.

Videre antyder hun at Lerø kun twitrer upopulære meninger i håp om å komme på Dagsrevyen.

- Har du i det hele tatt vært i retten, eller sitter du bare på kontoret og velger den upopulære meningen i håp om taletid i Dax18, spør hun.

- Nå serverer du regelrett vrøvl – at jeg skulle skrive «på bestilling» mens du kommenterer fritt, repliserer Lerø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere