RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nå vil jeg kle opp Mette-Marit

Sist oppdatert:
Hun er designerdronningen over røde løpere. Nå drømmer danske Isabell Kristensen om å kle opp Mette-Marit. Møt henne her.

(SIDE2): Håret ligger helt perfekt. De lange øyevippene strekker seg nesten helt opp til de velformete øyebrynene. Leppene skinner av lipgloss, og duften er slående.

Jeg ville tippet at den 180 centimeter høye og tilsynelatende perfekte kroppen tilhørte en stjerne. Men det gjør den altså ikke. Bare nesten...

Bullshit!
- Alle tror jeg går rundt i ballkjole og drikker champagne hele dagen. Men det gjør jeg ikke. Det er knallhardt arbeid og en bullshit-bransje, forteller Isabell Kristensen på riktig Københavner-dansk.

Isabell er fra Hellerup i København. Er du litt kjent i Danmarks hovedstad, vet du at dette er strøket der de mest velstående bor. Men Isabell bor ikke lenger i Hellerup. I dag pendler hun mellom sine to spesialforretninger i London og Monaco. De fire barna, som er fra 14 til 21 år, har vært med verden rundt, men bor nå fast i London.

Alle de tre døtrene til Isabell vil følge i mors fotspor. Hennes eldste datter, Sophie (21), er ansiktet i «Dreams by Isabell Kristensen»s nyeste kampanje. De yngste jentene vil gjerne jobbe med design. Mor har ingen betenkeligheter med å anbefale bransjen - til tross for at den er bullshit.

- Det er lett å bli kastet inn i sirkuset, men jeg har aldri sagt til barna mine hva de skal og ikke skal bli. Min mor forstod ikke helt at jeg kunne leve av dette, men nå har jeg jo bevist det. Uansett hva mine barna velger, så støtter jeg dem, forklarer hun.

Tilbudt narkotika i årevis
Isabell vet likevel godt hva hun vil advare barna mot.

- Drugs. Det er så masse av det i denne bransjen. Min kjæreste jobber i musikkbransjen, og det er masse drugs der også. Jeg har blitt tilbudt det i årevis, men har aldri prøvd noe, og kommer heller aldri til å gjøre det.

Det er hard konkurranse. Hva er hemmeligheten bak suksessen din?

- Du må by på deg selv. Vennene dine kan du neste bare glemme. Jeg får aldri tid til å være sammen med vennene hjemme. Derimot vil jeg ikke miste tid med familien og barna, så jeg må prioritere all tid med dem. Du må også tørre å ta sjanser i denne bransjen, forteller hun.

God kontakt med stylister, som faktisk har utrolig mye makt, er noe av det designerne jobber mye med.

- Når vi vil at en stjerne skal gå i kjolen vår, må vi levere kjolene, smykkene og skoene inn til stylisten. Alt som kommer inn blir utstilt i et showroom. Stjernene kommer så for å ta en titt, og velger ut sine drømmeantrekk. Det er veldig stas når de velger ditt antrekk, forklarer designeren.

Stjernene får ikke betalt
Isabell tar en liten pause, så fortsetter hun.

- Men du vet det aldri før de går på den røde løperen. Stjernene kan gjerne forandre mening i siste liten. Du blir bare så utrolig glad inni deg når de velger din kjole.

Hvor mye får stjernene for å gå i designerens antrekk?

- Det er faktisk ikke så vanlig å betale stjernene for at de skal gå i kjolene dine. Mange stjerner kjøper kjolene selv.

Gjenkjenner ikke stjernene
Isabell forteller om en pinlig hendelse i butikken i London for noen år siden. En av de butikkansatte blir overrasket av en stjerne, hun ikke klarer å dra kjensel på.

En vakker mørk kvinne setter føttene innenfor Isabells butikk. Hun forteller at hun vil prøve kjolen som henger i vinduet.

- Du vil ikke prøve denne her da, spør ekspeditøren.

- Nei, jeg vil ha den i vinduet.

Kvinnen får kjolen, og den passer perfekt. Den skal hun ha. Så går hun til kassen for å betale.

- Kan jeg be om navnet, sier ekspeditøren.

Kvinnens mann ler, og sier at det er Shania Twain.

- Hun ble så pinlig berørt, ler Isabell. Men det er sånt som skjer.

Sarah Ferguson, hertuginnen av York, har også flere ganger vært inne i butikken og handlet kjoler.

- Alle betaler samme pris, bekrefter Isabell.

Norske vestkantfruer
Isabells kundeliste er lang. Nicole Kidman, Ivana Trump, Katie Price alias Jordan, Helena Christensen, Victoria Silvstedt, Carmen Electra, Jerry Hall og Liza Minelli er alle fascinert av Isabells lekre kjoler.

- Men drømmekvinnen må være Barbra Streisand. Jeg elsker sangerinner, og eldre stjerner. Jeg drømmer virkelig både om å se Barbra Streisand live, og at hun bærer en av mine kjoler, innrømmer designeren.

Isabell forklarer at hun også har norske kvinner som kjøper hennes kjoler i London.

- Men det er bare sånne superrike norske kvinner. Det er ingen kjente navn.

Hvilken norsk kjendis ville du kledd opp?

- Mette-Marit. Hun ville jeg gjerne kledd opp. Brudekjolen hennes var fantastisk, men jeg tror hun er veldig flink til å bruke norsk design, skryter Isabell om Norges kronprinsesse.

Åtte kjappe om Isabell:

Hvilken mote ler du av i dag?
-Skulderputer. Jeg gikk i noen store skulderputer til min første barnedåp, og det kommer jeg trolig aldri til å gå med igjen.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?
-Løsvipper. Jeg har brukt det i 20 år. Du kan bare kjøpe de billige på butikken, men klipp de gjerne opp i forskjellige lengder. Setter du på hele vippen med bøy på, ser det veldig kunstig ut.

Hva er ditt beste kjøp?
- Det må være disse støvelettene. De er to år gamle, og jeg er kjempefornøyd med dem. Det er ikke noe kjent merke.

Hva er yndlingsfargen din?
- Pink. Det er min bestselgende farge. Jeg har alltid rosa kjoler med i kolleksjonene mine. Babyrosa og turkis er blant favorittene.

Hva har du dilla på?
-Sommerfugler. Er det noe med sommerfugler på, så er jeg solgt.

Har du noe ordtak?
-Too much is never enough

-Hvor går grensen?
- Grensen går der du selv setter den.

Hva er sko-trendene i år?
- I Milano går kvinnene i skyhøye sko i butikken klokken 10 om formiddagen, men her i skandinavia kan man ikke alltid gå rundt på høye sko på grunn av været. Det er synd. Sko-trendene i år er veldig variert. Du kan gå med skyhøye, men det finnes også mange lave sko. Kilehæl med snøring er fortsatt riktig. Det skal ikke være så mye spisse sko, men du må selv gå i det du synes kler deg.

Se flere bilder av Isabell Kristensen, hennes datter Sophie og stjernene i Isabells design lenger ned.

Les flere lørdagsprater her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere