RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nakenhet og sex overalt

Sist oppdatert:
- Moderne klær er ubrukelige og moteindustrien har blitt ødelagt av penger og nakenhet, sier den legendariske designeren Pierre Cardin.

Cardin mener at ekte haute couture som er det franske utrykket for de mest eksklusive klærne fra de store motehusene, har forsvunnet, melder Reuters

- Før hadde man Balenciaga, Chanel, Courreges og Cardin. Dior eksisterer fortsatt, men det er et skuespill. Det er herlige klær, men alt er bare et skuespill, sier den 82 år gamle designeren.

Ubrukelige klær
Mange har nok spurt seg selv hvem som kan bruke mange av de klærne som vises frem på catwalkene verden over. Ifølge Cardin er svaret på det at ingen er i stand til å bruke disse klærne.

- Du kan ikke gå i slike sko eller hatter. Intelligente damer jobber i våre dager og de kjører bil. Samtidig blir bilene mindre og mindre, mens kjolene fra Dior blir større og større. Det er svært vakkert, men ingenting annet. Det er blitt til kostymer.

Sex overalt
I intervjuet snakket Cardin om sine 65 år i motebransjen, og han mener utviklingen har gått helt feil vei.

- Jeg var svært heldig. Jeg var en del av etterkrigstiden der alt måtte gjøres på nytt. Kvinnene ville feste, danse og more seg. Det var en sexy side ved motebildet da, men nå er nakenhet og sex overalt. Nå kler vi av menn og kvinner, vi kler dem ikke opp lenger, sier designeren.

Se bildene av utskeielsene
Mye av det Cardin kritiserer ved moteindustrien kom tydelig frem under moteuken i Rio de Janeiro nå i januar. Ønsker du å lese mer om utskeielsene derfra følger du lenken under.

Pupper, pikekyss og mote

Bildene fra Rio de Janeiro finner du i galleriet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere