RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nakne kvinner på moteuka

Sist oppdatert:
Dan DeVero forbereder Bergen Fashion Week samtidig som han langer ut mot Mote-Norge som han mener er rasistisk.

(iBergen.no) Hovedstaden har sin moteuke, men ifølge modellagent DeVero blir den bergenske utgaven noe helt annet, på alle måter.

- Det blir ikke seksuelt
- Oslo Fashion Week er kommersiell, mens her skal vi blande kunst og mote. Blant annet vil jeg at modellene skal gå nakne på catwalken og holde klærne ved siden av seg. Men det blir ikke seksuelt, bedyrer han bak kontorpulten sin i Sandviken.

KJOLER: Dan DeVero viser frem en av kjolene som du kan se under Bergen Fashion Week.

Rasistisk
DeVero sier også til iBergen.no at han mener Mote-Norge er rasistisk.

- Mote-Norge er meget rasistisk. Det skal vi i Bergen Fashion Week jobbe med for å forandre. Vi vil få frem alle typer kulturer og farger og kommer til å ha et sterkt fokus på dette under moteuka, understreker han.

Les mer:- Funnet henne på horestrøket?

DeVero og et team på 20 personer fra alt innen næringsliv til motefotografer pg kunstnere har jobbet med Bergen Fashion Week siden starten av året.

- Det er ikke et marked for dette her i Bergen, men det er det vi må skape. Vi har ingen kvalifikasjoner for å kunne gjøre en moteuke i Bergen, kun ambisjoner. Så blir det blir jo spennende å se om bergenserne vil ta i mot dette med åpne armer.

Vil ha Mette-Marit
DeVero klager ikke dersom et visst medlem av kongehuset vil ta turen over fjellet.

- Kjendis-Norge er selvfølgelig også hjertelig velkommen og jeg blir skuffet dersom Mette-Marit ikke kommer, understreker han og skyter inn:

- Men jeg driter i om Jan Thomas sitter på første rad, det er ikke det som er viktigst, sier han.

- Bergen er bedre
Når bergensere får sin egen moteuke er fortsatt litt usikkert, men ifølge De Vero kan byens moteløver sikte seg inn på starten av 2009. Klærne som skal vises frem på den bergenske moteuka vil være vår- og sommerkolleksjoner for 2009. Ifølge DeVero vil BergenFashionWeek vise frem et speilbilde av nåtid og fremtidens moter og trender.

- Hvorfor skal ikke vi få det til bedre enn i Oslo? Bergen er mye bedre enn Oslo på både kunst og kultur, sier han bastant.

- Bergen Fashion Week vil også gi en glimrende mulighet til bergensdesignere og andre kreative sjeler fra hele vestlandet. Jeg håper bergenserne er klare for det, sier han.

Moteuka i Bergen vil bli holdt på Hotel Norge og vil være et gratisarrangement.

Les flere nyheter iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere