*Nettavisen* Nyheter.

- Narkorazzia er effektivt

Foto: Henrik Færevåg, ibergen.no

Narkorazzia vil bli en del av skolehverdagen i Fana. I går ble to elever tatt for besittelse av hasj på Sandsli videregående skole.

12.05.06 10:16

- Vi har bare fått udelte positive reaksjoner både fra skolen, fra foreldre og fra elevene etter aksjonen, sier lensmann i Fana, Norvald Visnies til iBergen.no.

Mens elevene på Sandsli Videregående skole var opptatt med undervisningen i går, kom sivilt politi med narkohunder inn på skolen og gikk gjennom elev-skapene. Politiet fant hasj i to skap og to personer ble tatt og har fått sin sak avgjort.

Razziaen er en del av det forebyggende arbeidet som Fana lensmannskontor gjør i Fana og Ytrebygda bydel. Og aksjonsformen som i går ble brukt, har Visnes ingen problemer med.

- Det er ikke slik at vi isolerer elevene eller mistenkeliggjør noen. Det er en åpen aksjon som er nødvendig for å synliggjøre at vi ikke aksepterer omsetning og bruk av narkotika på og rundt skolene. Og slike aksjoner er noe vi vil forstette med siden vi mener det har så stor forebyggende effekt, sier Visnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.