RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nasjonalt utbrudd av E. coli

Oslo (NTB): Totalt sju barn er i år smittet av samme E. coli-bakterie, men smittekilden er fortsatt ukjent. Myndighetene mener det dreier seg om et nasjonalt utbrudd.

I august ble fire barn i Kattem barnehage i Trondheim smittet av samme E. coli-bakterie. NRK melder at myndighetene mener det dreier seg om et nasjonalt utbrudd der smittekilden ikke er bundet til nærmiljøet. Det viser seg nemlig at også et barn bosatt et annet sted i Sør-Trøndelag, et barn bosatt i Oppland og et barn bosatt i Åsnes i Hedmark ble syke på omtrent samme tid som barna i Trondheim.

- Når det gjelder de fire barna i Trondheim, så regner vi med at barnet som først hadde smitten har smittet de tre andre. De tre andre barna ble syke av en nøyaktig lik bakterie, noe som gjør at vi tror det er en felles smittekilde for alle disse, sier spesialinspektør Erik Wahl i Mattilsynet til NRK.

Mattilsynet undersøker om mat, drikke eller kontakt med dyr kan være smittekilden og kartlegger øvrige forhold i miljøet rundt barna som kan være smittekilde eller ha betydning for smitteoppsporingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere