*Nettavisen* Nyheter.

- Nato-angrep mot Gaddafi-område

Foto: MAX ROSSI (Reuters)

Opprørerne vil knekke siste rest av Gaddafis styrker.

25.08.11 20:29

Tidligere torsdag omringet en gruppe opprørere en leilighet i Tripoli i nærheten av Muammar al-Gaddafis hovedkvarter Bab al Aziziyah. Opprørerne sier de tror at Gaddafi gjemmer seg i bygningen sammen med noen av sønnene sine, meldte Reuters.

Les også: Opprørere: - Gaddafi er omringet.

Torsdag ettermiddag skriver The Guardian at rundt 1.000 opprørssoldater tar del i en voldsom kamp mot Gaddafis soldater i dette området. Opprørerne har omringet to bygninger og angriper disse bygningene.

Opprørsstyrkene skal torsdag kveld ha stormet distriktet Abu Salim i Tripoli, der mange av de gjenværende styrkene til Gaddafi befinner seg. Nato skal ha angrepet en bygning i området før opprørerne rykket inn.

Gaddafis talsmann Moussa Ibrahim ringte til AP og fortalte at den libyske lederen er i trygghet og leder kampene mot opprørsstyrkene.

Lederen selv uttalte i et kort radiointervju på libysk TV torsdag at Libya er «for det libyske folk og ikke for agenter, ikke for imperialismen, ikke for Frankrike ikke for Sarkozy og ikke for Italia.» ifølge Al Arabiya.

Han ba libyere marsjere mot Tripoli og befri byen fra «rotter, korsfarere og vantro.»

Det nasjonale overgangsrådet tilbyr har fått hjelp av en forretningsmann fra Beghazi for å tilby en belønning på rundt syv millioner kroner til den som kan fange Gaddafi. Død eller levende.

- 20.000 drepte
Lederen for det nasjonale libyske overgangsrådet gikk torsdag ut med et anslag på antall drepte.

- Over 20.000 mennesker er blitt drept i borgerkrigen i Libya, sier Det nasjonale overgangsrådets leder, Mustafa Abdul Jalil, ifølge den arabiske TV-kanalen Al Arabiya.

Beviset på Muammar al-Gaddafis brutale regime fikk man tidligere torsdag da Al Jazeera skrev at deres korrespondet i Tripoli hadde kommet over 17 døde menn på et sykehus. De skal ifølge kanalen ha blitt utsatt for rene henrettelser i nærheten av Gaddafis hovedkvarter.

Politiske aktivister
De skal ha vært politiske aktivister som ble arrestert i dagene og ukene før opprørerne inntok Tripoli og Gadaffis hovedkvarter.

Mennene skal ha blitt drept da opprørssoldatene begynte å trenge inn i hovedkvarteret.

- Alt medisinsk personell som jeg har snakket med sier at skadene de drepte mennene er påført vitner om rene masse-henrettelser, sa korrespondent James Bay.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.