*Nettavisen* Nyheter.

- Nato-styrker angrep Gaddafis hovedkvarter

Foto: LOUAFI LARBI (Reuters)

- Nato er helt ribbet for moral sier talsmann for den Libyske regjeringen.

12.05.11 22:27

Natos luftstyrker har truffet Muammar Gaddafis hovedkvarter i Bab al-Aziziyah, som ligger utenfor hovedstaden Tripoli, skriver Reuters.

Flere drept og skadet
Libyske offiserer viste reportere rundt på åstedet for angrepet, og fortalte at tre personer skal ha blitt drept og 25 personer såret.

Hjørnet av en toetasjes bygning ble blåst bort, og etterlot fragmenter av betong på gaten nedenfor.

Viste seg på fjernsyn
Dette skjedde dagen etter at diktatoren viste seg på libysk fjernsyn for første gang siden slutten av april. Dette var også første gangen han ga livstegn fra seg etter at hans sønn og tre av hans barnebarn ble drept i et luftangrep 30. april. Det har de siste ukene også florert rykter om at Gaddafi selv skulle være død.

Møtte stammeledere
I sin opptreden på statlig fjernsyn onsdag kveld stilte han i den karakteristiske brune kappen, mørke solbriller og svart lue. Under opptaket møtte han stammeledere på et hotell i Tripoli.

- Nato ribbet for moral
Regjeringens talsmann, Mussa Ibrahim forteller at angrepene traff rett i nærheten av et sted hvor mange av innbyggerne i byen kommer til hver natt for å rope slagord til støtte for Gaddafi. Han nekter for at hovedkvarteret innhold et militært anlegg.

- Nato er helt ribbet for moral. Ingen har rett til å si til folket i Libya at de skal bevege seg bort fra byene slik at de kan beskyte deg, sier Ibrahim.

Og legger til:

- Dette er vårt land. Vi er stolte av det, vi vil fortsette å være en kjempende nasjon, sier han til pressen.

Ville treffe kommandosentral
En tjenestemann i Natos hovedkvarter forteller at målet som ble truffet, var en stor kommando- og kontrollbunkers i komplekset.

- Disse stedene er kjent for å være kommando- og kontrollanlegg som er brukt i koordinering av angrep mot sivilbefolkningen i Libya, forteller han.

Tjenestemannen legger til at muligheten for sivile tap alltid vil eksistere, men at Nato går langt for å redusere slike muligheter.

Holder på makten
Opprøret i det nordafrikanske landet har nå vart i fire måneder. Gaddafi tviholder fremdeles på makten til tross for uker med Nato-angrep mot hans militære og kommandosentraler.

Konflikten i landet har gått i stå, med diktatoren som har kontroll over det meste av den vestlige delen av landet, mens opprørerne har kontroll over østlige deler og noen lommer i vest.

Statlig fjernsyn rapporterte om at den nordkoreanske ambassaden i Tripoli hadde fått store skader i nattens Nato-angrep.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.