RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- NATOs Afghanistan-sjef renvasket for epost-anklager

Washington (NTB-Reuters-AFP): Den amerikanske generalen John Allen er renvasket for anklager om «upassende» eposter han angivelig sendte til en kvinne i Florida, ifølge en amerikansk tjenestemann.

Generalinspektøren i det amerikanske forsvarsdepartementet har konkludert med at Allen ikke har gjort noe galt, opplyser tjenestemannen, som ikke ønsker å bli navngitt.

Allen leder USA og NATOs styrker i Afghanistan og er nominert til stillingen som NATOs øverstkommanderende i Europa. Utnevnelsen ble imidlertid utsatt på ubestemt tid da generalen ble trukket inn i sexskandalen som førte til at CIA-sjefen David Petraeus måtte trekke seg.

Det føderale politiet FBI har gransket eposter som Allen har sendt til 37-åringen Jill Kelley. Hun har hatt nære forbindelser til flere høyststående offiserer ved USAs sentralkommando i Tampa i Florida.

Bakgrunnen for etterforskningen er amerikanske militære regler som åpner for å avskjedige offiserer som blir tatt for utroskap. Både Allen og Kelley er gift - men ikke med hverandre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere