RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Nav-skilt arbeid, arbeidsledig, avklaring trygd, dagpenger, eriksson, fattig, helse, helsetjenester, hjelp, jobb, jobbsøker, nav, robert, sosial, sosial, sosialhjelp, stønad, søker, tjenester, ungdom
Nav-skilt arbeid, arbeidsledig, avklaring trygd, dagpenger, eriksson, fattig, helse, helsetjenester, hjelp, jobb, jobbsøker, nav, robert, sosial, sosial, sosialhjelp, stønad, søker, tjenester, ungdom (NA Bilder)

- Nav umulig å styre politisk

Nav-systemet er så stort at det er umulig å styre politisk, mener tidligere Nav-topp Bjørn Gudbjørgsrud. Han mener Nav må splittes opp for å kunne fungere.

– Nav har blitt for stort. Oppgavene og målsettingene er så mange og så forskjellige at det er umulig å lykkes. For å gjenvinne kontrollen må Nav splittes opp i mindre biter, sier Gudbjørgsrud til Klassekampen , som har intervjuet ham etter at han først ga et intervju om sine erfaringer til bladet Velferd.

Gudbjørgsrud mener arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) ikke har styring over hva som foregår i etaten.

– For oss i Nav var det lite forskjell på om vi har en Frp-statsråd eller en Ap-statsråd. Det får meg til å spørre om politikerne i det hele tatt har et politisk prosjekt med Nav eller om det er rein administrasjon, sier Gudbjørgsrud, som sluttet som tjenestedirektør i Nav i oktober for å bli rådmann i Hamar kommune.

Han mener det kreves grunnleggende endringer i systemet og reglene for Nav. Dessverre er politikerne for feige til å gjøre det som trengs, mener han.

– Jeg savner politisk mot. Politikerne er redde. De frykter at hele Nav vil bryte sammen hvis de gjør endringer, sier han.

Arbeidsminister Robert Eriksson skriver i en epost til Klassekampen: «Jeg har nylig hatt møte med topplederne i Nav. Tilbakemeldingen derfra er at de opplever at de politiske signalene under dagens regjering er tydeligere enn på lenge. At Gudbjørgsrud ikke har fått med seg det, får så være».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere