*Nettavisen* Nyheter.

- Navarsete overvåket Borten Moe

GÅR AV: Liv Signe Navarsete går av som partileder i Senterpartiet dne 7. april. Foto: (Nettavisen)

Sp-leder Liv Signe Navarsete mistenkeliggjorde og overvåket Ola Borten Moe, ifølge et brev fra partiets tidligere kommunikasjonssjef Torvild Sveen.

29.03.14 08:34

Sveen deltok i interne arbeidsutvalgsmøter, sentralstyremøter og var med Navarsete ute blant folk fra hun ble valgt som partileder i 2008. I et brev til Sps valgkomité datert 12. mars i år, beskriver han hvordan Navarsete nærmest fra første stund har sviktet som leder og unnlatt å fortelle sannheten om sentrale saker, skriver Dagens Næringsliv.

Borten Moe

I blasfemisaken måtte Sveen lyve overfor et samlet pressekorps fordi Navarsete beordret ham til det, hevder han. I brevet som DN har fått tilgang til, beskriver Sveen videre hvordan Navarsete skal ha fulgt Borten Moe med argusøyne, og ved et tilfelle forlangt godkjenning av et manus for en tale han skulle holde som olje- og energiminister.

«Når du møter partilederen noen ganger i uka, og vet at du eller dine motiver samtlige ganger blir mistenkeliggjort og dine handlinger overvåket, blir det heller traurig å være på jobb», skriver Sveen som en forklaring på hvorfor han tror Borten Moe ikke tok gjenvalg til Stortinget.

Navarsete brukte omtrent hver eneste sjanse hun hadde til å skyte ned eller problematisere Borten Moes innspill, heter det videre i brevet.

– Grov krenkelse

Navarsete er for tiden sykmeldt. Partisekretær Knut M. Olsen sier Navarsete ikke har vært kjent med brevet. Hun har ikke besvart avisens henvendelser.

Terje Riis-Johansen, som ledet valgkomiteen og støttet Borten Moe, vil ikke kommentere brevets innhold. Det vil heller ikke Magnhild Meltveit Kleppa, som har vært en av Navarsetes støttespillere.

Trygve Slagsvold Vedum ønsker ikke å kommentere saken. Sveen selv vil ikke kommentere innholdet eller motivet for at det ble skrevet, og sier han er sjokkert over at DN har fått tak i det.

– Jeg omtaler ikke mine private brev til offentligheten. Jeg har sendt et privat brev til valgkomiteen, og jeg tar det som en grov krenkelse av meg at noen har lekket dette brevet til Dagens Næringsliv, sier Sveen til avisen.

Sps ekstraordinære landsmøte skal mandag 7. april velge ny ledelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag