*Nettavisen* Nyheter.

- Nedleggelse av pelsdyrfarmer svekker ikke landsbygda

Oslo (NTB): Et av hovedargumentene for å opprettholde pelsdyrnæringen er at nedleggelse vil føre til tap av arbeidsplasser i distriktene. Nå viser en ny rapport at dette ikke er tilfelle.

Både Senterpartiet og Høyre vil beholde de omstridte pelsdyrfarmene fordi de frykter at nedleggelse vil skape spøkelsesbygder og tap av arbeidsplasser, skriver Dagsavisen.

En ny rapport viser imidlertid at nesten samtlige oppdrettere forblir på gården sin etter at pelsdyrdriften er nedlagt. Undersøkelsen fra Norsk institutt for landbruksforskning viser at kun tre av 84 oppdrettere som har lagt ned de siste åtte årene, har flyttet fra gården.

- Dette må politikerne få med seg, sier Live Kleveland, juridisk rådgiver i Dyrevernalliansen.

Rapporten viser at de som ble værende, fant seg nye jobber i nærmiljøet, enten ved å gå over til annet jordbruk eller satse mer på inntektskilder de hadde på si da de drev med pelsdyroppdrett.

Rapporten slår derfor fast at nedlagte pelsdyrfarmer ikke svekker det lokale næringslivet.

Den rødgrønne regjeringen er splittet i synet på pelsdyroppdrett. Både Ap og SV er motstander, mens Sp vil kontrollere pelsdyroppdrettere strengere, uten å legge ned næringen.

Statssekretær Harald Oskar Buttedahl (Sp) i Landbruksdepartementet er skeptisk til konklusjonene i rapporten.

- Jeg har lest mange rapporter fra Norsk institutt for landbruksforskning, og denne er av de minst imponerende, slår han fast. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.