Gå til sidens hovedinnhold

- Negativitet fører til utroskap

Med positiv kommunikasjon kan både forholdet ditt og sexen bli bedre. En negativ tone kan føre til utroskap, advarer ekspert.

(SIDE2): Neste gang du ber partneren din støvsuge, bør du tenke på hvordan du snakker til han.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kvinner har en tendens til å kritisere menn, uten å si direkte hva de er misfornøyd med. Og dette kan skape problemer.

- Kvinner sier ikke ting direkte, men menn forstår ikke spill og hentydninger. Så om hun kamuflerer sitt behov for at han støvsuger med en hentydning, så forstår han ikke hvor viktig det er for henne, sier sexolog Johan Ørting til den danske avisen Ekstra Bladet.

- Vær bevisst
Eksperten anbefaler at man må være bevisst på hvordan man kommuniserer, og at kvinnen må blir flinkere til å si ting direkte og fortelle hva som gjør henne glad. Å rose han i etterkant er også viktig.

Det er derimot ikke bare kvinner som bør ta ansvar når det gjelder å skape positivitet i hjemmet.

- Om han reiser seg, når hun sier det, vil det gjøre henne glad. Hun vil føre seg mer elsket. Og når kvinner er glade, blir alle i hjemmet glade. Menn er ofte mer grunnleggende, de er mer tilfredse, derfor avhenger mye av kvinnens humør, påstår Ørting.

Velger utroskap
Det er også slik, ifølge eksperten, at om kvinner føler alt avhenger av henne så blir hun stresset og hard. Sårbarheten hennes dekkes inn i flere teppelag, og kommandotonen tas i bruk.

- Så ryker intimiteten og hun vil mest tenke i praktiske baner, eller like godt begynne å overvei om hun skal ha en affære med sjefen på julelunsjen, advarer Ørting.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett