- Nei, du ser ikke feit ut i den

Foto: Crestock (Crestock)

Mannen lyver dobbelt så ofte som dama gjør.

13.03.10 16:43

(SIDE2): Gjennomsnittsmannen lyver seks ganger om dagen til partnere sin - dobbelt så ofte som det kvinner gjør. Løgnene er ikke alltid av de store, men det gjør ikke nødvendigvis saken så mye bedre. Løgn er sjelden særlig bra i et forhold.

Cosmopolitan.com har funnet fram til de ti vanligste løgnene menn serverer dama - og årsaken til at de lyver på denne måten.

Les mer på Side2 her!

10. «Jeg sitter fast i trafikken»
Han synes det er mye enklere å skylde på trafikkork enn å forklare den egentlige grunnen til at han er forsinket - selv om den faktiske grunnen er minst like legitim og ufarlig som løgnen.

- Menn er ikke så flinke til å kommunisere som kvinner, sier relasjonsforfatter John Amodeo. Uansett, løgn er løgn og han burde ikke slippe unna med det.

9. «Det var ikke så dyrt»
Menn liker duppeditter og gadgets, men er ikke like begeistret over at deres bedre halvdel viser misnøye over pengebruken på «tull og dilldall» - noe kvinner kan gjøre, selv om de to ikke har felles økonomi.

En annen grunn til å lyve om prisen kan være for å vise at han er ansvarsfull når det gjelder penger.

- Han vil ikke at du skal tro at dersom dere senere velger delt økonomi, så risikerer du at han bruker alle sparepengene deres på plasma TV og tilbehør, sier forfatter Barton Goldsmith.

8. «Jeg er på vei»
Har han ikke veldig lyst til hva enn det er dere skal, er det godt mulig du får servert denne løgnen. Familie- og slektsmiddager, eller en avtalt shoppingrunde på IKEA på lørdagen.

Han kan jo ikke nekte å bli med, men han kan utsette det så lenge som mulig - og si han er på vei, selv om han langt fra har satt nesa i retningen besteforeldre og søndagsmiddag.

Les mer på Side2 her!

7. «Jeg har bare drukket et par pils»
Er det en vanlig løgn han serverer, kan det være snakk om et større problem, som må tas opp alvorlig - og i edru tilstand. Er det en sjelden gang, og han hare vært ute med gutta og tydeligvis kastet i seg mer enn to flaskeøl, kan det være at han ikke orker å snakke om hva som skjedde på byen - eller ikke vil fremstå som beruset foran dama.

6. 5. og 4. «Unnskyld, jeg så ikke du ringte», «Jeg gikk tom for batteri» og «Jeg var uten dekning»
Alle disse tre løgnene mener det samme - Jeg svarte ikke med vilje.

- Menn vil ofte servere slike løgner når de er redde for å si deg at du må holde litt avstand, at de trenger litt tid for seg selv også, sier Amadeo.

Det er lov å la han savne deg også.

3. «Nei, du ser ikke feit ut i den»
Spør du om du ser feit ut i den nye buksa, så har du i grunnen allerede gitt svaret selv. Han kommer aldri til å si at du ser tjukkas ut, uansett hva han egentlig måtte mene - alle gutter har hørt historier om fyrer som svarer det motsatte, og må lide seg gjennom straffen (sexnekt, surmuling og sinne - og mer syting om kropp) og vet at det eneste rette å svare er «Nei, kjære du er ikke feit, du er fantastisk deilig».

Vil du ha et ærlig svar, prøv en av venninnene dine i stedet.

2. «Bare en drink til, så kommer jeg»
Denne løgnen servert over telefon, betyr ifølge cosmopolitans mannfolkeksperter at han ønsker å legge på så fort som mulig og bruke tiden sammen med kompisene. Men selv om typen din sier det flere ganger i løpet av kvelden, så tror han på det selv hver gang, ifølge Goldsmith.

- Det er som når du sier at du skal bare ha en sjokoladebit til - fem ganger på rad.

1. «Det er ikke noe galt, alt er bra»
52 prosent av de spurte mannfolka har servert kvinnen sin denne løgnen.

Årsaken kan være så enkel som kommunikasjon - igjen. Han synes nødvendigvis ikke forholdet er på topp, men vil ikke og klarer ikke ta opp temaet. Mange menn synes også det er vanskelig å snakke om følelser, uten å føle seg tråkket på - nettopp fordi kvinner er flinkere til å formulere seg. Og sist - menn er ikke like glade i å diskutere og dissekere forholdet og hva ting betyr, i like stor grad som dama ofte gjør.

Lyver selv
Selvsagt - det kan være andre grunner til løgnene hans - har han kjøpt deg en dyr gave, så vil han neppe legge ut om hvor innmari dyrt det var.

Men noen ganger vet man at han lyver, - og det burde han ikke. Bare husk at det er forskjellige måter å ta opp det med løgn - angrep er neppe den beste måten. (Og husk også at damer lyver de med.)

(Kilde: Cosmopolitan)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.