RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nekter å selge paracet i butikken

Det kan ta lang tid før du finner velkjente Paracet, Otrivin og Flux i kassen på supermarkedet.

Regjeringen har varslet billigere medisiner ettersom dagligvarebransjen kan selge reseptfrie medisiner, skriver Forbrukerrapporten.

Holde merkene tett

Leverandørene av medisiner ønsker derimot ikke du skal finne de samme, velkjente produktene i dagligvarebutikkene som i apotekhyllene.

- Vi opplever til vår overraskelse at leverandørene ikke ønsker å selge kjente merkevarer, men tilbyr ukjente merker, sier Per Roskifte i Norgesgruppen.

Apotekene økte prisen på ikke reseptpliktige medisiner med hele 27 prosent i perioden april 1999 til januar i år, så økt konkurranse trengs.

Kjører saken videre

Prisen ble skrudd i været selv om apotekenes innkjøpspris lå tilnærmet uendret i perioden, viser en undersøkelse foretatt av Legemiddelindustriforeningen.

Lovendringen ble vedtatt for å få nye aktører på banen, slik at prisene presses. Dessverre ser det ut til at bransjen boikotter ordningen.

- Får vi ikke tilgang til merkevarene som forbrukerne kjenner, blir det vanskelig for oss å selge medisiner lønnsomt, sier Roskifte som nå vil ta saken opp med helseministeren og Konkurransetilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere