*Nettavisen* Nyheter.

- Nekter straffskyld for drapsforsøk

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

«Hvalrossen» (34) nekter for å ha forsøkt å drepe Imran Saber.

26.11.10 15:58

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Fredag ettermiddag ble mannen som er siktet for å ha forsøkt å drepe Imran Saber, varetektsfengslet i fire i Oslo tingrett.

Mannen, som går under kallenavnet «Hvalrossen», nektet straffskyld, og begjærte seg løslatt i fengslingsmøtet. Mannen soner en 14 år lang fengselsstraff og var på permisjon da han ble tatt. Han besøkte da sin familie i Arendal, og ble tatt hjemme.

Tingretten tok imidlertid ikke dette til følge. Mannen ble i stedet varetektsfengslet i fire uker, med brev og besøksforbud.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og det var et enormt sikkerhetsombud i forbindelse med fengslingen.

- Vil la seg avhøre
Sikkerheten rundt fengslingen var høy. «Hvalrossen» selv ble fulgt til Oslo tingrett av tre polititjenestemenn. Det var også satt opp en metalldetektor ved inngangen til rettssalen, som alle måtte gå gjennom.

34-åringens forsvarer, advokat Lars Engdahl, sier hans klient ennå ikke har blitt avhørt.

- Han har ikke blitt avhørt ennå, men han er villig til å la seg avhøre. Det vil trolig skje til uken, sier Engdahl.

Siktede er en mann som kjenner Imran Saber godt. De har blitt dømt i den samme rettssaken, i den såkalte Wonderboy-saken, og har begge sonet på Bastøy, hvor «Hvalrossen» nå soner.

Kjenner hverandre
Den multikriminelle Imran Saber, som ble forrsøkt likvidert med flere skudd på en parkeringsplass på Jordal i Oslo søndag, opererte mot flere kriminelle miljøer. I 2007 ble både Saber og Hvalrossen dømt i den såkalte Wonderboy-saken sammen med blant andre David Toska. Saber fikk en svært mild dom i denne saken.

Les: - Århundrets mildeste dom

Hvalrossen var sentral i nettverket til Danny Bungard - nettverket som David Toska og Imran Saber investerte 4,3 Nokas-millioner i. Hvalrossen styrte det såkalte «hockey-laget» som tok imot Bungards narkotika på Østlandet. Navnet skulle gruppen ha fått fordi flere var tilknyttet hockey-miljøet rundt Jordal i Oslo.

Les: Skrue leverte Toskas millioner

2,3 av de 4,3 millionene som Saber overleverte til Hvalrossen kom aldri til rette, og mannens kone har tidligere blitt truet på livet av personer som ville ha pengene.

Sju skudd
Advokat Engdahl vil ikke si om dette er årsaken til at politiet mener at hans klient er siktet for medvirkning til drapsforsøket.

Saber ble forsøkt drept ved en parkeringsplass på Jordal. Politiet opplyste onsdag at Saber ikke hadde på seg kuddsikker vest da han ble skutt. Likevel er han nå utenfor livsfare.

Saber ble avhørt av politiet på sykehuset onsdag, og han skal ha gitt informasjon som ledet politiet til den nå siktede 34-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.