*Nettavisen* Nyheter.

- Neppe streik i staten

Riksmeklingsmann Kari Gjesteby skal ha lagt fram en første skisse til løsning i meklingen for de statsansatte.

27.05.10 06:17

- Det blir neppe streik blant de organiserte i LO, YS og Unio. Det er litt mer usikkert hva Akademikerne vil gjøre, sier en kilde som sitter tett på forhandlingene i staten til NTB.

Etter det NTB har fått opplyst la riksmeklingsmann Kari Gjesteby i 2.30-tiden fram det som beskrives som et utkast til en skisse til løsning i lønnsoppgjøret for de ansatte i staten. Det er ventet at denne første skissen inneholder et nytt kronetilbud, som er bedre enn det opprinnelige på 3,21 prosent. Kravet fra arbeidstakerne lå i utgangspunktet på like under 4 prosent.

I kommuneoppgjøret avventer man nå utviklingen i staten, men at partene i statsoppgjøret har nærmet seg hverandre, er ubetinget et positivt tegn. Ved inngangen til meklingen ble imidlertid streikefaren regnet for å være vesentlig større i kommunene enn i staten.

Arbeidstakerorganisasjonene har fremdeles et håp om at regjeringen vil legge enda mer penger på bordet til likelønnstiltak, utover det generelle tillegget. Men selv om det råder en viss optimisme i statsoppgjøret, er det ingen som forventer en avklaring før torsdag morgen. Det vil ta tid å studere utkastet til skisse fra riksmeklingsmannen, og det kan bli aktuelt med nye runder, anføres det. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.