- Neppe tilbake til Levende Ord

- Jeg føler meg sviktet og misoppfattet og mistenkeliggjort. Det sier Enevald Flåten, som tviler på om han kommer tilbake som pastor ved Levende Ord.

15.06.06 08:44

Det var da ungdomspastor Tor Håkon Eiken forlot stillingen sin i menigheten i desember, striden i Levende Ord kom til overflaten. Siden da har det vært mange stridigheter og mye bråk, som endte med at Flåten etter lengre tids sykemelding fikk innvilget ét års studiepermisjon fra 1. juni.

I et intervju med den kristne avisen Norge i Dag snakker den omstridte pastoren åpent ut om tiden som ligger bak. Han sier rett ut at han neppe kommer tilbake som pastor, selv om han kan kreve det når permisjonen er ferdig neste høst.

- Nå trer jeg til side. Hvis menigheten vil ha meg tilbake, må de be meg om å komme, sier han. På spørsmål om han tror han kommer tilbake, svarer han: - Nei. Ikke slik situasjonen er i dag.

Flytter fra Bergen
Flåten og kona Olga har solgt huset sitt i Bergen, og onsdag skrev Bergensavisen at de også har lagt ut hytta si i Øystese for salg. Tidligere i uka ble det kjent at Flåten har kjøpt tomt på Fevik på Sørlandet, og starter bygging av nytt hus der i løpet av kort tid. Familien har imidlertid ikke bestemt seg om de skal flytte til Fevik.

- Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle flytte fra Bergen. Gud ga meg et ord for denne byen. Vi trives her, blant folket. Vi har mange gode venner både i og utenfor menigheten, sier Flåten til Norge i Dag.

Flåten sier i intervjuet at han ikke er bitter, men lar det skinne gjennom at han føler seg urettferdig behandlet. Han understreker også at problemene på Levende Ord ikke er løst ved at han er presset ut, og minner om at det fortsatt er en stor jobb som må gjøres for å få Levende Ord på rett kjøl igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.